Лідери G7 збираються на екстрену зустріч - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери G7 збираються на екстрену зустріч - що відбувається

Лідери G7 збираються на екстрену зустріч - що відбувається
Джерело:  Голос Америки

Очільник Білого дому Дональд Трамп виступив з екстренною заявою. Він наголосив, що 16 квітня проведе термінову відеоконференцію з лідерами "Великої сімки", присвячену координації зусиль по боротьбі з пандемією коронавірусу. Інформацію також згодом підтвердив офіційний представник Білого дому Джадд Дір. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

"Через спільну роботу "Велика сімка" використовує підхід, який передбачає участь всього суспільства у подоланні кризи", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Дональд Трамп, який головує у "сімці", планував провести нинішній саміт у президентській резиденції у Кемп-Девіді, штат Меріленд, у червні, однак довелося перевести його у віртуальний формат через вірус. Що важливо розуміти, віртуальна нарада 16 квітня стане продовженням відеоконференції 16-го березня, коли лідери "Великої сімки" вперше зустрілися в такому форматі, щоб обговорити зусилля по боротьбі з коронавірусом. Зазначимо, що у "Велику сімку" входять США, Франція, Британія, Італія, Канада, Японія і Німеччина - всі ці країни серйозно постраждали від пандемії.

Нагадаємо, що 15 квітня президент США Дональд Трамп неочікувано для всіх вирішив припинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я під час стрімкого загострення пандемії коронавірусу. За його словами, ВООЗ не змогла впоратися зі своїм головним обов’язком під час реагування на COVID-19. Новий скандальний указ Трампа вже жорстко розкритикували в ООН та Євросоюзі, наголошуючи, що подібне рішення не можна виправдовувати.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, влада країн "Великої сімки" готова застосувати фіскальні заходи, якщо китайський коронавірус почне серйозно впливати на світову економіку. Згідно із текстом спільної заяви міністрів фінансів та керівників центробанків G7, вони слідкують за розвитком подій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?