Лікар Трампа зробив важливу заяву про його стан здоров'я
Категорія
Світ
Дата публікації

Лікар Трампа зробив важливу заяву про його стан здоров'я

Лікар Трампа зробив важливу заяву про його стан здоров'я
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп, який переніс коронавірусну інфекцію, більше не заразний і не несе небезпеки для оточуючих - він не представляє ризику передачі COVID-19 іншим людям, тому може припинити самоізоляцію і повернуться до активного графіку роботи. Як себе почуває Трамп і що показали його тести на коронавірус, повідомив лікар американського лідера Шон Конлі, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Білого дому.

"На додаток до того, що президент відповідає критеріям Центрів по контролю і профілактиці захворювань, що дозволяє безпечне припинення ізоляції, ранковий тест (на наявність COVID-19) показав, що президент більше не становить небезпеки для інших в плані передачі (вірусу)", - йдеться в доповіді лікаря.

Конлі зазначив, що останні тести Трампа показали, що вірус більше активно не розмножується в його організмі, а його вірусне навантаження знижується, завдяки чому температура більше не підвищується. Правда медик так і не підтвердив, чи був у президента США негативний результат тесту на COVID-19.

Важливо відзначити, що ще до заяви Конлі про стан здоров'я президента США Трамп провів перший публічний захід після зараження коронавірусом. Масова зустріч з прихильниками відбулася 10 жовтня на Південній галявині Білого дому, при цьому глава держави був без маски.

Нагадаємо, про зараження коронавірусом Трампа і його дружини Меланії стало відомо 2 жовтня. Після цього президента США екстрено госпіталізували в якості запобіжного заходу, щоб 74-річний Трамп в разі необхідності отримав негайну допомогу. Лікар президента США Шон Конлі підтвердив, що Трамп відчуває себе стомленим, але він в гарному настрої, а у його дружини Меланії спостерігається м'який кашель і головний біль. Лікар уточнив, що американський президент після підтвердження діагнозу отримав коктейль з антитіл до коронавірусу, який, згідно з деякими дослідженнями, може знизити рівень вірусу в крові. Крім того, зазначив Конлі, Трампа лікували "цинком, вітаміном D, фамотидином, мелатоніном і аспірином". Також він приймав експериментальний препарат від коронавируса Ремдесивір.

Через п'ять днів після підтвердження коронавіруса у Трампа його лікар заявив, що у президента США вже виробилися антитіла до COVID-19 і більше доби немає симптомів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у колишнього президента України Петра Порошенка, який знаходиться на лікуванні в лікарні з двобічною пневмонією, погіршився стан здоров'я. За словами його дружини, у Порошенка загусла кров, в зв'язку з чим навіть лікарі не можуть взяти аналіз, щоб проконтролювати, як протікає хвороба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?