Лікарі рекомендують госпіталізувати Саакашвілі в профілактичних цілях
Категорія
Політика
Дата публікації

Лікарі рекомендують госпіталізувати Саакашвілі в профілактичних цілях

Лікарі рекомендують госпіталізувати Саакашвілі в профілактичних цілях
Джерело:  online.ua

Стан здоров’я грузинського і українського політика Міхеїла Саакашвілі, який перебуває в ув’язненні в Грузії, погіршився у зв’язку з голодуванням. Консиліум лікарів порекомендував госпіталізувати експрезидента Грузії у профілактичних цілях.

Джерело: “Грузія Online”.

"Ми порушили питання про так звану профілактичну госпіталізацію, і зараз його розглядають.

Все обговорили, дали рекомендацію.

Це не термінова госпіталізація, але, оскільки ймовірність ускладнень висока, щоб перестрахуватися, ми рекомендували його госпіталізувати.

Це не питання годин, але має відбутися найближчим часом", - зазначив лікар Зураб Пагава.

Лікар Саакашвілі говорить про значне погіршення

В понеділок, 18 жовтня, особистий лікар політика Ніколоз Кіпшидзе повідомляв, що стан третього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на 18-й день голодування погіршився. Він припустив, що у зв’язку з цим потрібний консиліум лікарів. Водночас представники грузинської влади слова про погіршення здоров'я політика називають "вигадками опозиції”. Вони впевнені, що ризику смерті Саакашвілі у в'язниці немає.

Раніше, 10 жовтня, лікар Саакашвілі заявляв, що стан його пацієнта значно погіршився і йому необхідна госпіталізація. Наступного дня в Грузії заявили, що слова медика не відповідають дійсності.

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року Саакашвілі повернувся до Грузії у зв’язку з виборами в країни. Політика затримали в Тбілісі та відправили до в’язниці. В Грузії політик засуджений за кількома кримінальними справами. Так, у 2018 році експрезидента визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років — у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі. За даними прокуратури Грузії, після прибуття Саакашвілі до країни проти нього порушили ще одну кримінальну справу — про незаконний перетин кордону.

Саакашвілі заявив, що його ув’язнення незаконне та оголосив голодування, але в Грузії кажуть, що ніколи його не помилують.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна докладатиме зусиль для повернення Саакашвілі, адже політик має українське громадянство.

Читайте також:

  • Україна ще не просила Грузію про екстрадицію Саакашвілі.

  • Саакашвілі написав листа із в'язниці й згадав про Путіна.

  • Президентка Грузії прокоментувала можливість помилування Саакашвілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?