Лікарі виявили несподівану небезпеку від грипу - що варто знати
Категорія
Технології
Дата публікації

Лікарі виявили несподівану небезпеку від грипу - що варто знати

Лікарі виявили несподівану небезпеку від грипу - що варто знати
Джерело:  online.ua

Нове дослідження в галузі медицини виявило нову небезпеку, яку може становити для людей вірус грипу. Експерти з'ясували, що інфекція може уражати серцево-судинну систему. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Annals of Internal Medicine.

За оприлюдненими даними, авторами дослідження стали представники Центрів з контролю та профілактики захворювань. Проєкт тривав 8 років, упродовж цього періоду вивчені дані 80 тисяч пацієнтів з грипом.

Несподівані порушення роботи серця зареєстрували в 12% з них, йдеться перша за все про гостру серцеву недостатність та інфаркт міокарда. Вчені назвали проблему більш масштабною, ніж вважали раніше.

Водночас ускладнення в серцевому напрямку розвивалися в 5% хворих, які до того не мали жодних проблем з серцево-судинною системою.

Автори дослідження звернули увагу — це говорить про необхідність ранньої вакцинації проти сезонного грипу.

Нагадаємо, коронавірус COVID-19, як з'ясували вчені, також може уражати різні органи окрім легенів, навіть серцево-судинну систему. Це пояснює погіршений стан деякої частки пацієнтів з такою інфекцією.

Світові експерти на тлі пандемії COVID-19 попереджали, що восени вона поєднається з традиційною сезонною епідемією грипу — це становитиме додаткову загрозу для людей та навантаження лікарів.

Станом на 3 вересня на планеті встановили вже 26 мільйонів діагнозів коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці нарешті виявили нові маркери усередині вірусу грипу. Вони вперше показали, що "допоміжні" Т-клітини (білі кров’яні клітини), які можуть пригнічувати вірусну функцію, були активовані, коли вступали з ними в контакт. Це вдалося зробити вченим з Університету Кардіфа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?