Вчені заявили про новий науковий прорив - цікаві деталі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені заявили про новий науковий прорив - цікаві деталі

Вчені заявили про новий науковий прорив - цікаві деталі
Джерело:  online.ua

Науковці нарешті виявили нові маркери усередині вірусу грипу. Вони вперше показали, що "допоміжні" Т-клітини (білі кров'яні клітини), які можуть пригнічувати вірусну функцію, були активовані, коли вступали з ними в контакт. Це вдалося зробити вченим  з Університету Кардіфа. За словами науковців, ці внутрішні маркери рідко змінюються у різних штамів, що означає, що вони можуть забезпечити потенційну нову мету для вакцини, яка може захистити від усіх форм грипу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання MedicalXpress.

"На відміну від зовнішніх білків грипу, які є основними мішенями для сучасних вакцин, ці внутрішні білки однакові у різних штамів грипу. Це означає, що вакцини або методи лікування, націлені на ці внутрішні білки, потенційно можуть бути універсальними для поширених типів вірусу. Науковці плекають надію, що в майбутньому це може полегшити необхідність створення сезонних вакцин на основі прогнозування того, які штами грипу можуть з'явитися в конкретному році", - йдеться в повідомленні видання.

Варто зазначити, що раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) офіційно заявляли, що до 650 тис випадків смерті від респіраторних захворювань у всьому світі щорічно пов'язані з сезонним грипом.

Нещодавно також стало відомо, що нинішня пандемія коронавіруса може стати не останньою. У КНР відкрили новий штам свинячого грипу, схожого з вірусом H1N1, що викликав пандемію в 2009 році — його назвали G4. До теперішнього часу цей штам не уявляв загрози, але моніторинг нових типів свинячого грипу показав, що у людей немає імунітету до нього, а він має високу адаптивність до зараження людей. Про це йдеться в новому дослідженні, результати якого днями опублікували вчені з декількох китайських аграрних університетів та китайського Центру з контролю і профілактики захворювань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Ізраїльському інституті біодосліджень офіційно заявили, що провели успішні доклінічні випробування вакцини від коронавірусної інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?