Ліки і вакцина від коронавіруса: знайдено перше антитіло для блокування інфекції
Категорія
Світ
Дата публікації

Ліки і вакцина від коронавіруса: знайдено перше антитіло для блокування інфекції

Ліки і вакцина від коронавіруса: знайдено перше антитіло для блокування інфекції
Джерело:  online.ua

Вже в найближчі місяці можуть з'явитися ліки від коронавіруса завдяки нідерландським вченим, яким вдалося знайти перше антитіло, здатне блокувати інфекцію COVID-19. Найближчим часом антитіло випробують на людях, на що може знадобитися кілька місяців. Якщо антитіло доведе свою ефективність в лікуванні коронавіруса, то воно може стати першим лікувальним препаратом від інфекції, який надійде в продаж, передає ONLINE.UA з посиланням на NOS.

Професор клітинної біології Утрехтського університету в Нідерландах Франк Гросвельд уточнив, що перше антитіло проти коронавіруса було виявлено після лабораторних досліджень подібних COVID-19 вірусних інфекцій. Він переконаний, що це антитіло може стати першим лікувальним препаратом від коронавіруса, що стане глобальним проривом в боротьбі з небезпечною інфекцією.

"Ми повинні щось зробити і, можливо, у нас вже щось є. Тому і почали відразу ж працювати в цьому напрямку", - додав Гросфельд, додавши, що поки ще рано говорити про створення ліків від коронавіруса на основі виявленого антитіла , так як результати дослідження має ще буде схвалити співтовариство біологів.

При цьому колега професора Беренд-Ян Бош підкреслив, що виявлення першого антитіла для блокування коронавіруса - це багатообіцяючий крок, але ще рано говорити про ефективність. Він підкреслив, що на сьогоднішній день ефективно в боротьбі з інфекцією не лікування, а профілактика. Тому дослідники мають намір робити упор на розробку вакцини, на що може піти мінімум два роки.

Нагадаємо, станом на ранок 15 березня коронавірусом в усьому світі захворіли 156 400 осіб, з яких 5833 людей померли від інфекції. В Італії число пацієнтів з підтвердженим коронавірусом досягло вже 21157 людей, зафіксована 1441 смерть. В Україні на сьогоднішній день підтверджено три випадки зараження коронавірусом - два в Чернівецькій і один в Житомирській області. У зв'язку із загрозою поширення інфекції в країні в Україні введено загальнонаціональний карантин з 12 березня по 3 квітня, з 16 березня закривається кордон, а з 17 березня призупиняється авіасполучення.

Раніше ONLINE.UA публікував список рекомендацій від МОЗ, ВООЗ та UNICEF, які допоможуть не захворіти і витримати боротьбу з коронавірусом. У ньому особливу увагу приділено захисту літніх людей, які знаходяться в найбільшій зоні ризику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?