Лікування COVID-19 - як це почали робити в Італії
Категорія
Світ
Дата публікації

Лікування COVID-19 - як це почали робити в Італії

Лікування COVID-19 - як це почали робити в Італії
Джерело:  online.ua

В Італії медики почали боротися за життя інфікованих коронавірусом пацієнтів за допомогою плазми крові тих, хто вже одужав. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство ANSA.

Йдеться про лікарів з провінції Павія у Ломбардії. Саме цей регіон більше інших був уражений інфекцією.

"Деякі пацієнти вже отримали плазму з крові пацієнтів, вилікуваних від коронавірусу, яка вочевидь містить антитіла", - інформують журналісти.

Донори — перші двоє пацієнтів у Павії, яких лікарі вже поставили на ноги.

"Першими двома донорами стали лікарі з містечка П'єве-Порто-Мороне (чоловік та дружина), вони одними з перших перехворіли на хворобу Covid-19 у провінції Павія", - додало агентство.

Нагадаємо, Італія — одна з найбільш уражених коронавірусом країн в Європі. Станом на вечір у четвер, 2 квітня, у країні виявили 110 тисяч випадків — понад 13 тисяч смертей та майже 17 тисяч тих, хто одужав.

Слідом за нею "крокує" Іспанія — також 110 тисяч хворих, з яких 10 тисяч померли, а 26 тисяч — вилікувалися.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до українців з новою заявою — він закликав їх готуватися до важких днів та не залишати дому. За його словами, усі лікарі та посадовці працюють над подоланням епідемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?