Литовці зібрали 250 тисяч доларів на морський дрон для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Литовці зібрали 250 тисяч доларів на морський дрон для України

Литовці зібрали 250 тисяч доларів на морський дрон для України
Джерело:  online.ua

Литовці зібрали гроші на морський безпілотник для України. Гроші на нього збирав литовський журналіст Андрюс Тапінас в рамках оголошеної президентом Володимиром Зеленським ініціативи зі створення флоту зі 100 морських безпілотників.

Джерело: United24

В Литві зібрали кошти на морський дрон для України

250 000 доларів зібрали завдяки ініціативі телеведучого та журналіста телеканалу Laisvės TV Андрюса Тапінаса. Це буде перший безпілотний човен, який придбають на гроші, зібрані іншою країною.

Тепер литовці самі оберуть назву для свого подарунка.

Раніше Тапінас за три дні зібрав 5 мільйонів і 950 тисяч євро на "Байрактар" для України. В результаті безпілотник Україні подарувала турецька компанія, а кошти використали для закупки інших видів оборони для українського війська.

Раніше президент Володимир Зеленський оголосив про формування спеціального морського флоту, що складатиметься зі 100 морських дронів українського виробництва.

Кошти на це збирають за допомогою платформи United24.

Такі дрони вже використавли в бухті Севастополя, вразивши там російські кораблі. Це була перша морська атака в історії, здійснена лише безпілотними засобами.

Один дрон коштує 10 мільйонів гривень.

Головна задача морських дронів — захистити акваторії українських морів та мирні міста від крилатих ракет, які російські війська запускають з кораблів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?