Війська РФ після відступу підірвали всі мости через Дніпро в Херсонській області
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ після відступу підірвали всі мости через Дніпро в Херсонській області

Війська РФ після відступу підірвали всі мости через Дніпро в Херсонській області
Джерело:  online.ua

Супутник зафіксував, що росіяни після відступу підірвали всі три мости через Дніпро в Херсонській області. Також вони підірвали Дарʼївський міст через річку Інгулець.

Джерело: журналіст The New York Times Крістіан Тріберт

Росіяни підірвали всі мости через Дніпро

Відповідні супутникові фото компанії Maxar опублікував журналіст Крістіан Тріберт.

На фото видно, що війська РФ, окрім Антонівського автомобільного мосту, підірвали Антонівський залізничний міст, який розташований вище за течією.

Окрім цього, знищено автомобільний та залізничний мости через дамбу Каховської ГЕС.

Знищення мостів залишило росіянам, які залишилися в Херсоні, лише спеціальну мережу поромів і понтонних мостів. Значні пошкодження також спостерігаються на дамбі Нова Каховка, іншому великому переході, із зруйнованими ділянками на півночі та шлюзами, - пише журналіст.

Антонівський міст, головна переправа через річку Дніпро у Херсоні, був підірваний перед світанком після відступу більшості російських військ і перед тим, як українські війська увійшли до Херсона.

Залізничний міст також було зруйновано рано-вранці 11 листопада після відступу окупантів на лівий берег Дніпра.

Нагадаємо, що 9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу віддав наказ військам РФ залишити правий берег Херсонської області і Херсон.

Перед відступом окупанти підірвали пʼять основних мостів в області - Дарʼївський міст через річку Інгулець, Тягинський пішохідний міст, міст через канал при вʼїзді до Снігурівки з боку Херсону, а також мости в Новокаїрах і в Миловому.

11 листопада Збройні сили України офіційно зайшли в Херсон, який був окупований з 2 березня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?