«Ліцеміри!»: представник України розгромив Росію на Радбезі ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

«Ліцеміри!»: представник України розгромив Росію на Радбезі ООН

«Ліцеміри!»: представник України розгромив Росію на Радбезі ООН
Джерело:  online.ua

Голова Постійного представництва України в ООН Володимир Єльченко під час вчорашнього засідання Ради Безпеки назвав Росію «лицеміром, який не бачить колоди у своєму оці». Трансляція засідання, яке зібралося на вимогу РФ, відбувалась на сайті ООН, повідомляє ONLINE.UA.

Відповідаючи на пропозицію РФ обговорити на засіданні Радбезу ООН український «мовний закон», Єльченко нагадав про насильницьку русифікацію, яка здійснювалась протягом багатьох століть, та про сучасні дії Росії в окупованому Криму.

«Країна, яка століттями насильно придушувала українську мову, насильно заміняла її російською в усіх сферах суспільного життя, зараз не повинна вказувати нам, якою мовою ми повинні говорити і писати», – наголосив представник України.

Єльченко розповів, що українські школи є в Австралії, Аргентині, Словаччині та багатьох інших країнах, але в Росії, де за тільки офіційними даними проживає близько 3 мільйонів етнічних українців, немає жодної української школи.

Представник України нагадав, що до анексії Криму на цьому півострові працювало 7 українських і 15 кримськотатарських шкіл, але окупаційна російська влада закрила всі українські і половину кримськотатарських шкіл.

Володимир Єльченко процитував Нагірну проповідь з Євангеліє, назвавши Росію «лицеміром, який не бачить колоди у своєму оці».

«Що стосується нашого закону про мову – це наша внутрішня справа, і ми самі з цим розберемося за допомогою наших партнерів», – додав він.

За словами представника України, Росія хоче нав’язати свій порядок денний у зв’язку з обранням нового українського президента. Невипадково це питання було порушене лише за 4 дні до парламентських виборів в Україні. Цим Москва намагається надати політичну підтримку проросійським партіям, а також відвернути увагу від невиконання Мінських угод і 5-ї річниці катастрофи пасажирського літака рейсу МН17, який було збито ППО Міноборони РФ у небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Нагадаємо, що вчора в Україні вступив в дію «закон про мову».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?