Литва готова передати Україні летальну зброю
Категорія
Політика
Дата публікації

Литва готова передати Україні летальну зброю

Литва готова передати Україні летальну зброю
Джерело:  online.ua

Влада Литви офіційно повідомила, що готова передати Україні летальну зброю. З такою гучною заявою виступив міністр національної оборони Арвідас Анушаускас під часспільної прес-конференції з міністеркою оборони Німеччини Крістін Ламбрехт у Руклі.

Джерело: LRT

Литва заявила про готовність передати Україні летальну зброю

Необхідно всіляко підтримати Україну, і Литва готова до цього, зокрема передати Україні летальну зброю, - наголосив політик.

Варто зазначити, що поки влада Литви не розповіла, яку зброю має намір передати Україні.

Я не відповідатиму зараз прямо, це питання багатосторонньої угоди, тому що залучені кілька держав, не тільки донор і одержувач озброєнь, але також виробник і постачальник, - підкреслив Арвідас Анушаускас.

Як уже згадувалося раніше, 19 грудня очільники міністерств оборони Німеччини і Литви нагадали міжнародній спільноті, що команді російського президента Володимира Путіна не можна дозволяти вказувати партнерам Альянсу, як їм будувати свою політику, чи організовувати поділ Європи на "сфери впливу".

Ми повинні чітко дати зрозуміти, що Росія не має права розповідати партнерам НАТО, як їм поводитися. Це питання взагалі не підлягає обговоренню", - заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Лабрехт під час візиту до Литви, що став її першою поїздкою з моменту вступу на посаду.

За словами Арвідаса Анушаускаса, офіційній Москві не можна дозволяти проводити нові "червоні лінії".

Не можна ділити Європу на сфери впливу, і не можна перешкоджати країнам обирати свою безпекову орієнтацію, - зазначив політик.

18 грудня міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що наша країна потребує допомоги Заходу у вигляді не лише оборонного озброєння, а й наступального, оскільки РФ планує почати повномасштабну війну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?