Литва несподівано розкритикувала санкції ЄС проти Білорусі - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва несподівано розкритикувала санкції ЄС проти Білорусі - що сталося

Литва несподівано розкритикувала санкції ЄС проти Білорусі - що сталося
Джерело:  online.ua

Президент Литви Гітанас Науседа звернув увагу на критичний недолік санкції ЄС через резонансні події в Білорусі. Державний лідер зауважив, такі рестрикції не принесуть користі, бо список не містить імені Олександра Лукашенка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DELFI.

За його словами, вкрай важливо завдати удару саме по лідеру режиму.

"Сьогодні у нас ситуація, коли й інші великі держави світу ще тільки думають про введення санкцій — США, Велика Британія. Тим часом Балтійські держави показали хороший приклад, ввівши не тільки національний список санкцій, а й включивши в цей список і самого пана Лукашенка. Список без пана Лукашенка, напевно, гідний лише посмішки, тому що всі ми прекрасно розуміємо, що люди з цього списку не є самостійними виконавцями і від них небагато залежить у внутрішньому житті Білорусі", - наголосив Науседа.

Президент Литви назвав Лукашенка відповідальним за залежність білоруської економіки від Росії, станом на сьогодні це не дає йому змоги балансувати між Заходом та Кремлем — особливо в умовах тиску останнього в питанні інтеграції.

"Тому він змушений розвернутися обличчям до єдиного партнера, тобто до Володимира Путіна", - резюмував Науседа.

Нагадаємо, європейські санкції проти білоруського режиму наразі проходять обговорення, вони стануть суто персональними, щоб не завдати шкоди населенню республіки.

Як повідомляв ONLINE.UA, декілька послів Європейського Союзу прийшли додому до нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич, членкині Координаційної ради, щоб захистити її від арешту. Першу світлину дипломатів разом із письменницею опублікувала міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?