Литва оголосила про новий пакет допомоги Україні на 41 млн євро
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва оголосила про новий пакет допомоги Україні на 41 млн євро

Литва оголосила про новий пакет допомоги Україні на 41 млн євро
Джерело:  online.ua

У Литві оголосили новий пакет військової допомоги Україні з нагоди Дня Незалежності. До нього увійшли боєприпаси, генератори та інше.

Джерело: Міноборони Литви

Новий пакет допомоги від Литви

З нагоди річниці незалежності України Литва надсилає черговий пакет військової підтримки на 41 мільйон євро.

Він містить:

  • боєприпаси Carl Gustaf,

  • гвинтівки,

  • комплекти морських оглядових радарів,

  • боєприпаси калібру 5,56 мм,

  • генератори,

  • антидрони тощо.

Також Україні будуть передані системи запуску ракет для NASAMS.

Внесок Литви у боротьбу за свободу України вже становить мільйони боєприпасів і тисячі одиниць зброї, а отримана віддача є цінними уроками та зміцненням оборони Литви. Литва продовжує безперервну підтримку України, яка сьогодні святкує 32-у річницю своєї незалежності, а загальна сума військової підтримки України з початку війни вже перевищила півмільярда євро, – заявив міністр оборони Арвідас Анушаускас.

Допомога Литви Україні

У Міноборони країни зазначили, що протягом перших семи місяців цього року Литва вже передала Україні вертольоти Мі-8, зенітні установки Л-70 з боєприпасами, бронетранспортери М113, мільйони патронів, боєприпаси до гранатометів.

Литва також готує експертні консультації, виділяє кошти в міжнародні фонди підтримки України, сприяє підготовці українських військових, проводить для них курси, інструктори литовської армії також беруть участь в операції «Інтерфлекс», під час якої разом з іншими союзниками по НАТО навчають українських воїнів тонкощів бою.

Поранені в боях українські військові відновлюються або лікуються в Литві. Лікувально-реабілітаційні заклади вже прийняли близько 200 поранених захисників України, планується прийняти ще більше.

Читайте також:

  • Президент Литви пообіцяв Україні установки NASAMS вже у вересні

  • До Києва прибули президенти Литви та Португалії

  • Литва побудувала перші оборонні укріплення на кордоні з Білоруссю

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?