До Києва прибули президенти Литви та Португалії
Категорія
Політика
Дата публікації

До Києва прибули президенти Литви та Португалії

До Києва прибули президенти Литви та Португалії
Джерело:  online.ua

23 серпня до Києва з неоголошеним візитом прибули президент Литви Гітанас Науседа та президент Португалії Марсело Ребелу ді Соза.

Джерело: Гітанас Науседа, Sabado

Гітанас Науседа прибув до Києва

Знову в Києві, щоб разом із братнім українським народом відсвяткувати День Незалежності України. Перемога України близько! Литва продовжуватиме підтримку України стільки, скільки буде потрібно, - написав президент Литви.

Науседа візьме участь у саміті Міжнародної Кримської платформи.

Він також зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, де обговорить питання допомоги Україні та переговори України щодо членства в ЄС.

Візит до Києва президента Португалії

Марсело Ребелу ді Соза прибув сьогодні о 07:30 до Києва з з дводенним візитом, який приурочений до відзначення 32-ї річниці незалежності України. Він прибув у супроводі міністра закордонних справ Жоау Гомеша Кравіньо та інших посадовців та послів.

Президент Португалії є третьою високопоставленою особою країни, яка відвідала Україну після візиту прем’єр-міністра Антоніу Кошти 21 травня 2022 року та президента Асамблеї Республіки Аугусту Сантуша Сілви близько трьох місяців тому.

Ді Созі зустрінеться з Володимиром Зеленським і прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, а також візьме участь у саміті Кримської платформи.

Завтра [четвер] буде день для активної участі у святкуванні Дня Незалежності, для зустрічей із президентом Зеленським [і] з прем’єр-міністром, — сказав Марсело Ребелу де Соуза у Києві.

Президент Португалії планує «поїхати до закладу, присвяченого дуже серйозній проблемі українських дітей», розлучених зі своїми родинами війною або осиротілих.Також запланований візит до Бучі.

Президент Португалії напередодні відвідав Польщу, де його прийняв польський колега Анджей Дуда.

Читайте також:

  • В Україну з неочікуваним візитом прибув президент Південної Кореї

  • До Києва з неоголошеним візитом прибув президент Польщі Дуда

  • Прем'єр Канади Джастін Трюдо прибув до Києва

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?