Прем'єр Канади Джастін Трюдо прибув до Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Канади Джастін Трюдо прибув до Києва

Прем'єр Канади Джастін Трюдо прибув до Києва
Джерело:  online.ua

10 червня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо здійснив неоголошений візит до Києва.

Джерело: CBC

Трюдо прибув до Києва

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо несподівано відвідав Київ у суботу, коли українські військові активізували свій довгоочікуваний контрнаступ, щоб витіснити російську армію з окупованих східних та південних районів країни, - йдеться у повідомленні ЗМІ.

Прем'єр-міністр перебуває в Україні разом із віцепрем'єр-міністром Канади Христею Фріланд.

У Києві Трюдо розпочав свій візит із покладання вінків до Стіни пам’яті, присвяченої полеглим у російсько-українській війні.

Видання пише, що за кілька хвилин до того, як Трюдо прибув на церемонію, повз пройшла військова похоронна процесія до Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Контекст візиту Трюдо до Києва

Візит Трюдо планувався умовах суворої секретності, за даними ЗМІ.

Трюдо відвідує Україну на тлі політичної кризи у Канаді через ймовірне втручання Китаю у федеральні вибори, а також після тижня гасіння масштабних лісових пожеж у Квебеку та інших місцях, які погіршили якість повітря для десятків мільйонів людей у Канаді та США.

Попередній раз Трюдо відвідував Україну 8 травня 2022 року. Тоді він відвідав Ірпінь, щоб побачити наслідки російської окупації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?