Канада оголосила про розширення санкцій проти РФ та новий пакет допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Канада оголосила про розширення санкцій проти РФ та новий пакет допомоги Україні

Канада оголосила про розширення санкцій проти РФ та новий пакет допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив на саміті Кримської платформи та оголосив про нові санкції проти прихильників російського режиму, а також про додаткову допомогу Україні.

Джерело: пресреліз офісу Джастіна Трюдо

Трюдо анонсував нові заходи проти РФ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, який зараз перебуває з візитом у Канаді, також взяв участь у платформі. Обидва лідери наголосили на солідарності та непохитній підтримці України та українського народу.

Щоб посилити тиск на режим Путіна, прем’єр-міністр оголосив, що Канада вводить нові заходи щодо 62 близьких співробітників російського режиму та організації оборонного сектору, яка є співучасником вторгнення Росії в Україну.

Серед осіб, які потрапили під санкції, є високопосадовці російського уряду, включно з російськими федеральними губернаторами та керівниками регіонів, члени їхніх сімей, а також високопосадовці підсанкційних структур оборонного сектору.

Трюдо також оголосив про виділення фінансування двох українських проектів на суму 3,85 млн доларів. Це фінансування надасть додаткову підтримку інституціям сектору безпеки України та включає:

  • Приблизно 2,9 мільйона доларів США у вигляді додаткового фінансування для Канадсько-українського проекту розвитку поліції, який надає цільову підтримку Національній поліції України (НПУ) та Міністерству внутрішніх справ України та Державній службі з надзвичайних ситуацій, включаючи надання необхідної обладнання та витратні матеріали.

  • Приблизно 950 000 доларів США на додаткове фінансування для проекту «Сприяння цілям реформ через технічний досвід і передачу спроможності», зосереджуючись на наданні технічних консультацій та підтримки Міністерства оборони України.

Також Канада анонсувала посилену боротьбу з дезінформацією РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?