США виділять Україні 3 млрд доларів військової допомоги на День незалежності
Категорія
Світ
Дата публікації

США виділять Україні 3 млрд доларів військової допомоги на День незалежності

США виділять Україні 3 млрд доларів військової допомоги на День незалежності
Джерело:  online.ua

США готується надати Україні 3 млрд доларів довгострокової військової допомоги. Ці кошти спрямують на фінансування безпілотників, збррої та іншого обладнання, яке не з’явиться на фронті у цьому році чи в наступному.

Джерело: AP

США готуються надати Україні новий пакет допомоги

Офіційні особи США повідомили Associated Press, що очікується, що пакет буде оголошено 24 серпня, коли війна досягне шестимісячної межі і Україна святкуватиме День незалежності.

Гроші підуть на фінансування контрактів на безпілотники, зброю та інше обладнання, яке може не вийти на фронт протягом року чи двох, кажуть вони.

Склад загального пакету допомоги, який надається в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні, може змінитися за одну ніч, але навряд чи значно.

На відміну від більшості попередніх пакетів, нове фінансування в основному спрямоване на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньо- та довгострокову оборонну позицію, за словами офіційних осіб, знайомих з цим питанням.

Попередні поставки, більшість із яких здійснювалися згідно з розпорядженням президента, були зосереджені на більш нагальних потребах України в зброї та боєприпасах, а також стосувалися матеріальних засобів, які Пентагон уже має на складі та які можна відправити в найкоротші терміни.

На додаток до надання довготермінової допомоги, яку Україна може використати для потенційних майбутніх оборонних потреб, новий пакет має запевнити українських посадовців у тому, що Сполучені Штати мають намір продовжувати свою підтримку, незважаючи щоденні зміни на полі бою.

Нагадаємо, що 19 серпня Пентагон оголосив про надання Україні безпілотників-розвідників та захищених від мін транспортних засобів в рамках нового пакета військової допомоги вартістю $775 мільйонів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?