Макрон назвав війну РФ проти України слабкістю та закликав її вивести війська
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон назвав війну РФ проти України слабкістю та закликав її вивести війська

Макрон назвав війну РФ проти України слабкістю та закликав її вивести війська
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон у своєму виступі на саміті Кримської платформи назвав слабкістю порушення Росією норм міжнародного права та закликав вивести війська з України.

Джерело: трансляція саміту Кримської платформи

Макрон нагадав РФ про міжнародні зобов'язання 

Вісім років тому Росія незаконно анексувала частину території України, порушила фундаментальні норми міжнародного права. Франція завжди підтримувала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і буде робити надалі. Хотів би нагадати Росії про її зобов'язання з дотримання міжнародного права, - сказав Макрон.

Він нагадав про погіршення гуманітарної ситуації та дотримання прав людини на півострові після його тимчасової окупації Росією.

Рік тому ми збиралися і засудили анексію Криму. Україна обрала шлях дипломатії, тоді як Росія обрала шлях війни. І знову вкотре порушила основи міжнародного права - розпочала повномасштабне вторгнення 24 лютого, - сказав президент Франції.

Він запевнив Україну у підтримці Франції, ЄС та інших союзників. Вони будуть підтримувати український народ у боротьбі проти агресора і надалі.

Наша рішучість незмінна. Ми готові продовжувати наші зусилля в довгостроковій перспективі, - сказав він.

Війна РФ проти України впливає на весь світ, бо дестабілізує міжнародне право, міжнародний порядок, має гуманітарні наслідки та наслідки в енергетичній та продовольчій сферах.

Все це наслідки вибору, який зробила Росія. Вибору атакувати Україну 24 лютого. Росія відійшла від принципів міжнародного права, порушила їх, і ми вважаємо це слабкістю. Я вкотре закликаю Росію припинити військові дії, вивести війська з території України, - сказав Макрон.

Нагадаємо, що у другому саміті Кримської платформи взяли участь майже 60 представників різних країн світу, зокрема 40 президентів та прем'єр-міністрів. Також вперше беруть участь представники Африки та Південної Америки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?