В ОП назвали терміни передачі Україні сучасних систем ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП назвали терміни передачі Україні сучасних систем ППО

В ОП назвали терміни передачі Україні сучасних систем ППО
Джерело:  online.ua

За словами заступника керівника Офісу президента з питань зовнішньої політики та стратегічного партнерства Андрія Себіги, вже восени Україна отримає від західних партнерів сучасні системи ППО та протиракетної оборони.

Джерело: "РБК-Україна"

Захід передасть Україні сучасні системи ППО

Потрібно і закрити небо, це теж президент відверто у всіх розмовах доводить до своїх партнерів, тому ми очікуємо системи протиповітряної і протиракетної оборони, - зазначив Сибіга.

Представник ОП підкреслив, що представники адміністрації президента Зеленського мають оптимістичні прогнози і конкретні терміни щодо поставок систем ППО та протиракетного захисту.

Сибіга також наголосив, що в Європі є країни, які бояться агресії РФ, тому необхідно знаходити переконливі аргументи для домовленності щодо поставок озброєння з країн ЄС.

У тому числі на європейському континенті є такі країни, тому це теж велике мистецтво знайти відповідні аргументи. Тому особисто і президент ангажується на своєму рівні, щоб там, де потрібно, крига скресла, щоб це швидше доставлялося до нас, знаходити ту формулу, яка дозволяє приймати правильні для нас рішення, - зазначає представник ОП.

Зокрема, уряд Нідерландів планує надання військової допомоги Україні на суму у 80 млн євро.

У Міноборони Нідерландів за підсумками візиту до Києва міністерки оборони Кайси Оллонгрен та міністерки зовнішньої торгівлі Лісьє Схрейнемахер зазначили, що 65 млн євро - передбачається на допомогу й інвестиції для відбудови після бойових дій. 10 млн євро будуть виділені на розмінування.

Окремий 1 млн євро передбачений для підтримки відбудови Херсона, Одеси та Миколаєва, розробляти і втілювати ці плани допоможе Асоціація муніципалітетів Нідерландів.

2,5 млн євро будуть надані Європейському банку реконструкції та розвитку для експертної підтримки в Україні макроекономічної реформи та реформ для підвищення якості управління та верховенства права.

2 млн євро нададуть Фонду народонаселення ООН на підтримку постраждалих від сексуального і гендерно-обумовленого насильства.

Між тим, за даними видання Politico, США включили далекобійні боєприпаси Excalibur у новий пакет допомоги Україні.

Відзначається, що керовані артилерійські снаряди Excalibur використовують для артилерії 155 міліметрів. У виданні вважають, що США постачають Україні більше зброї, ніж говорять.

Так, нещодавно Yahoo News припустив, що США передали Україні керовані оперативно-тактичні балістичні ракети сімейства ATACMS. Їх не було в офіційній заяві Пентагону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?