США попередили про підготовку армією РФ до нанесення ударів по інфраструктурі України
Категорія
Україна
Дата публікації

США попередили про підготовку армією РФ до нанесення ударів по інфраструктурі України

США попередили про підготовку армією РФ до нанесення ударів по інфраструктурі України
Джерело:  online.ua

За даними розвідки США, кремлівська окупаційна армія готується до нанесення ударів по інфраструктурних об'єктах в Україні.

Джерело:  Reuters

Окупанти готуються бити по інфраструктурі України

Ми маємо інформацію про те, що Росія посилює зусилля для нанесення ударів по цивільній інфраструктурі та державних об’єктах України найближчими днями. Враховуючи послужний список Росії в Україні, ми стурбовані загрозою, яка зберігається і яку російські удари становлять для мирного населення та цивільної інфраструктури, - повідомив журналістам видання не названий американський високопосадовець.

За його словами, таку інформацію отримала американська розвідка.

ЗСУ продовжують нищити позиції окупантів на півдні України

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", протягом минулої доби українські військові ліквідували на Херсонщині та Миколаївщині 17 військових кремлівської окупаційної армії та знищили ЗРК "Бук", буксирований мінометний комплекс "Сані" та іншу техніку ворога.

Протягом дня ракетами повітряного базування атаковано Одещину і Миколаївщину. В першому випадку йшлося про Х-59 та об’єкт інфраструктури регіону, в другому – ракета Х-31 спрямована в район Коблевого збита силами протиповітряної оборони над морем. Втрат і руйнувань нема. Гелікоптерами та штурмовою авіацією ворог 8 разів атакував наші позиції вздовж лінії зіткнення. Без наших втрат, - зазначають в ОК "Південь".

Натомість українська авіація вдарила по опорному пункту, районах зосередження живої сили, озброєння та техніки, складах боєприпасів та по засобах протиповітряної оборони окупантів.

У поєднанні з виконанням вогневих завдань ракетно-артилерійськими підрозділами, забезпечено такі втрати ворога:17 загарбників, 1 зенітно-ракетний комплекс "Бук", 1 буксирований мінометний комплекс "Сані" 120 мм калібру, 5 одиниць автомобільної та броньованої техніки.

Суттєве ураження нанесено Антонівському мосту, підтверджено вагому ступень пошкодження мосту через Каховську ГЕС, знищено склад ворожих боєприпасів у Каховці.

Загальні втрати окупантів 

Загалом протягом минулої доби ЗСУ ліквідували ще 150 кремлівських загарбників.

Втрати армії РФ від початку повномасштабного вторгнення складають:

  • особового складу - близько 45 тис 550 (+150) осіб ліквідовано;

  • танків - 1 тис 921 (+2);

  • бойових броньованих машин - 4 тис 238 (+8);

  • артилерійських систем - 1 тис 33 (+1);

  • РСЗВ - 266 (+0);

  • засоби ППО - 146 (+1);

  • літаків - 234 (+0);

  • вертольотів - 198 (+0);

  • безпілотників оперативно-тактичного рівня - 817 (+2);

  • крилаті ракети - 195 (+1);

  • Кораблі / катери - 15 (+0);

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3 тис 150 (+1);

  • спеціальної техніки - 99 (+0).

Найбільших втрат протягом минулої доби кремлівська армія зазнала в результаті невдалих спроб наступу на Донеччині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?