Головне за ніч: наступ армії РФ на Донбасі та обстріл Харкова
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: наступ армії РФ на Донбасі та обстріл Харкова

Головне за ніч: наступ армії РФ на Донбасі та обстріл Харкова
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія зосереджує головні зусилля на проведенні наступу в районі Бахмуту та Авдіївки на Донеччині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти продовжують спроби наступу на Донбасі 

На півночі України не має ознак білоруських та російських військ до переходу у наступ. У прикордонних районах противник активно застосовує засоби радіоелектронної боротьби. Зберігається загроза нанесення ракетних і авіаційних ударів з території республіки Білорусь.

На Чернігівщині та Сумщині тривали обстріли окупантами зі ствольної артилерії цивільної інфраструктури та позицій ЗСУ у прикордонних районах.

На Харківщині військові РФ намагаються утримати зайняті позиції та поліпшити тактичне становище.

Протягом ночі окупанти зі ствольної артилерії та РСЗВ обстрілювали позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру поблизу Одноробівки, Соснівки, Цупівки, Нового, Замулівки, Докучаєвського, Питомника, Старого Салтова, Великої Рогані та Івашків.

Ворог завдавав авіаударів біля Питомника і Мосьпанова. Для розвідки позицій ЗСУ та корекції вогню артилерії залучив БПЛА.

В районі Слов'янська окупанти обстрілювали позиції ЗСУ неподалік Норцівки, Краснопілля і Долини. Авіація РФ завдала авіаудару поблизу Богородичного.

Кремлівська армія веде активні наступальні дії в районі Бахмуту та Авдіївки. Поблизу Краматорська окупанти обстрілювали позиції ЗСУ неподалік Григорівки, Роздолівки, Біленького та Спірного.

В районі Бахмуту під ворожими обстрілами перебувають сам Бахмут, Майорськ, Соледар, Зайцеве, Шуми і Кодема.

Окупанти безуспішно намагались провести розвідку боєм в районі населеного пункту Зайцеве, а також здійснювали спроби штурму поблизу Соледара та Кодеми.

В районі Авдіївки ворог з танків, ствольної артилерії та РСЗВ обстрілював позиції ЗСУ та цівільну інфраструктуру поблизу Водяного, Новобахмутівки, Красногорівки, Опитного та Невельського.

Біля Мар'їнки зафіксований ворожий авіаудар. Окупанти безуспішно намагались провести наступ біля Красногорівки та Первомайського.

На Новопавлівському напрямку здійснили обстріли районів населених пунктів Павлівка, Пречистівка, Вугледар. Вів наступальні бої в районах населених пунктів Новомихайлівка, Золота Нива, успіху не мав.

На Запорізькому напрямку зафіксовані обстріли неподалік залізничного, Оріхова, Червоного, Бурлацького, Зеленого Поля, Степового, Новопавлівки та Новоандріївки. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Малинівка, Ольгівське, Залізничне та Новопілля.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні займаних позицій та недопущенні просування ЗСУ. Вживає заходів щодо заповнення втрат. Здійснював обстріли з танків і артилерії різних типів в районах населених пунктів Парутине, Лимани, Лозове, Шевченкове, Мирне, Українка, Киселівка, Потьомкіне, Широке, Іванівка, Осокорівка, Добрянка, Пришиб, Квітневе. Завдав авіаційних ударів поблизу Трудолюбівки, Потьомкиного та Андріївки. З метою ведення повітряної розвідки активно залучав БПЛА.

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного і Азовського морів зусилля зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря і ураженні військових об'єктів і елементів інфраструктури в глибині території України.

Наслідки обстрілів окупантами Харкова 

Мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що вранці 23 серпня кремлівська армія обстріляла центр міста.

Влучання зафіксовано у Київському районі.

Терехов зазначив, що окупанти влучили у приватний будинок, на щастя, обійшлось без постраждалих.

Водночас речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко повідомив, що в Харкові близько 04:40 сталася пожежа на одному з підприємств. Займання в п'ятиповерховій будівлі локалізували близько 06:30.

Зазначається, що перед пожежею вибухів не було.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?