Президент Польщі закликав демонтувати Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Польщі закликав демонтувати Північний потік-2

Президент Польщі закликав демонтувати Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда виступив на саміті Кримської платформи у Києві та закликав демонтувати Північний потік-2, оскільки повернення до звичайних стосунків з РФ вже неможливе.

Джерело: трансляція саміту Кримської платформи

Дуда виступив за демонтаж Північного потоку-2

Я вважаю, що багато кому з нас треба подивитися в свою душу і запитати себе, що відбулося після минулорічної зустрічі (на інавгураційному саміті Кримської платформи.- ред.), чи не надто багато країн показували Росії, що вони згодні якось її задобрювати, щоб можна було й далі вести business as usual, - сказав Дуда.

Він нагадав, що «Північний потік - 2» почав будуватися після окупації Криму.

Дуда переконаний, що не може бути повернення до звичного бізнесу з Росією, коли вона воює з Україною і окупує території України.

Зміна політики (щодо РФ – ред.) на Заході – це не просто призупинення чи цілковите припинення «Північного потоку-2», а повний демонтаж цього газогону, - переконаний він.

Дуда також вважає, що не може бути повернення до лінії розмежування станом на 23 лютого 2022 року після бомбардувань Києва і Харкова, російських злочинів у Ірпені, Бородянці та Бучі і знищення Маріуполя.

Нагадаємо, що Німеччина зупинила сертифікацію газогону 22 лютого через визнання "республіками" захоплених Росією територій ОРДЛО.

Після 24 лютого проєкт заморозили. Останніми тижнями у Німеччині лунають заклики до відновлення Північного потоку-2, проте в уряді ФРН виключають його запуск.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?