Литва передала Україні нову партію військової допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Литва передала Україні нову партію військової допомоги

прапор Литви
Джерело:  online.ua

20 грудня українська армія отримала нову партію військової допомоги від Литви.

Що відомо про нову допомогу Україні від Литви

Міноборони балтійської країни офіційно підтвердило, що їхні військові перевезли та передали бійцям ЗСУ необхідне польове обладнання та десятки тисяч одиниць сухих пайків.

Як зазначає очільник оборонного відомства Литви Арвідаса Анушаускаса, різноманітне польове спорядження пригодиться українським захисникам у зимовий період.

Ми продовжуємо робити все можливе, щоб полегшити важку боротьбу України проти жорстокого агресора. Кожен наш пакет підтримки – це додатковий крок до перемоги, – наголошує литовський міністр.

Литва продовжує дедалі активніше допомагати Україні

Не можна також забувати про той факт, що офіційний Вільнюс також організував навчання українських солдатів, забезпечує лікування та реабілітацію українських громадян, готує експертні консультації, виділяє кошти до міжнародних фондів підтримки України.

Окрім того, наголошується, що влада Литви вже навіть встигла розробити довгостроковий план підтримки.

За попередніми даними, у 2024-2026 років Вільнюс планує передати новий пакет військової підтримки України на 200 мільйонів євро.

Минулого тижня Литва передала Україні кілька мільйонів набоїв і кілька тисяч боєприпасів для переносних протитанкових гранатометів малої дальності, а також – близько тисячі розкладних ліжок..

Нещодавно також з’ясувалося, що у Литві відремонтували для українських військових перші бойові танки Leopard 2, які зазнали ушкоджень під час бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?