Литва та Україна підписали важливу угоду: що потрібно знати
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва та Україна підписали важливу угоду: що потрібно знати

Литва та Україна підписали важливу угоду: що потрібно знати
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський та президент Литви Гітанас Науседа підписали декларацію про розвиток стратегічного партнерства між Україною та Литвою до 2024 року. Вказано, що сторони домовилися про стратегію розвитку партнерства між країнами на 2020 – 2024 роки, передає ONLINE.UA.

"Можна впевнено сказати, що партнерство України і Литовської Республіки буде ще міцнішим", – заявив сам Зеленський.

Що цікаво, в ОП цей документ розглядають як дорожню карту розвитку українсько-литовських відносин з метою вивести їх на рівень стратегічного партнерства.

"Україна та Литва мають намір організувати низку спільних заходів у сферах міжнародної та регіональної безпеки, європейської та євроатлантичної інтеграції, економіки, соціальної політики, торгівлі та гуманітарній сфері тощо. Додатковий спільний протокол до декларації, підписаний представниками МЗС країн, вкотре засуджує агресію РФ проти України та закріплює підтримку з боку Литви прагнень України до членства в ЄС і НАТО", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що ще один протокол підписали міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров і міністр енергетики Литви Жигімантас Вайчюнас. У ньому мовиться про взаємне визнання електронної ідентифікації і про намір сторін усунути бар'єри транскордонного використання е-контрактів, е-рахунків та інших схожих рішень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Науседа на зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленський заявив, що санкції проти РФ не можна скасовувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?