Литва відреагувала на погрози РФ щодо розміщення ядерної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Литва відреагувала на погрози РФ щодо розміщення ядерної зброї

Литва відреагувала на погрози РФ щодо розміщення ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте звернула увагу на те, що погроза Кремля збільшити військову присутність у Балтійському регіоні, зокрема ядерну, у відповідь на можливе розширення НАТО, нікого не здивувала.

Джерело:  Reuters

Литва відповіла на заяву РФ про розміщення ядерної зброї

У тому, чим Росія погрожує, немає нічого нового. Калінінград - дуже мілітаризована зона, вже багато років, і розташована вона в Балтійському регіоні, - заявила Шимоніте.

Що важливо пам'ятати, Калінінградський ексклав Росії на березі Балтійського моря затиснутий між членами НАТО Литвою та Польщею.

На погрози офіційної Москви також відповів очільник Міністерства оборони Литви Арвідас Анусаускас.

Нинішні російські погрози виглядають досить дивно, коли ми знаємо, що навіть без нинішньої безпекової ситуації вони тримають зброю за 100 км від кордону з Литвою... Ядерна зброя завжди зберігалася в Калінінграді... Міжнародна спільнота, країни регіону чудово про це знають... Вони використовують її як загрозу, - заявив Анусаускас.

Нагадаємо, 14 квітня колишній президент РФ Дмитро Медвєдєв пригрозив Альянсу, що якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до Альянсу, Росії доведеться зміцнювати свою оборону в регіоні, зокрема шляхом розгортання ядерної зброї.

За словами речника Кремля Дмитра Пєсков, російський диктатор уже наказав Міноборони РФ розробити пропозиції, як саме слід "зміцнити" західний фланг на тлі можливого розширення НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?