Литва готується до ворожих дій Росії через Калінінград
Категорія
Політика
Дата публікації

Литва готується до ворожих дій Росії через Калінінград

Литва готується до ворожих дій Росії через Калінінград
Джерело:  online.ua

Як стверджує лідер Литви Гітанас Науседа, його країна буде готова до можливих наслідків блокування частини транзиту до Калінінградської області РФ, однак не очікує, що може початися військове зіткнення.

Джерело:  Reuters

Литва підготувалася до провокацій з боку РФ

Ми готові й підготувалися до недружніх дій з боку Росії, як-от відключення від системи електропостачання, – зазначив Гітанас Науседа.

Що важливо розуміти, Латвія, Литва і Естонія досі залежать від постачання електроенергії з Росії, хоча Литва минулого року і під'єдналася до енергосистеми Європейського Союзу через Польщу.

Окрім того, розмірковуючи про ймовірність військового зіткнення з РФ, політик зізнався,що вважає це малоймовірним.

Я не вважаю, що Росія кине нам виклик у військовому плані, адже ми є членами НАТО, - заявив Науседа.

За словами лідера Литви, він має намір порушити питання транзиту до Калінінградської області на саміті НАТО, що відбудеться наступного тижня в Мадриді.

Гітанас Науседа (фото — flickr.com)

Для нас не буде помилкою використати цей приклад, щоб показати, чим насправді є Росія і які методи й погрози вона використовує для вирішення своїх проблем. Може, це охолодить тих, хто каже, що ми маємо допомогти РФ зберегти обличчя, тоді як вона зухвало погрожує нам, – підкреслив Науседа.

Як уже згадувалося раніше, з 18 червня Литва почала застосовувати транзитні обмеження на товари, що потрапили під санкції офіційного Брюсселю, між основною частиною Росії і Калінінградською областю.

Офіційна Москва називає дії Литви "відкрито ворожою" провокацією та порушенням міжнародно-правових зобов'язань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?