Ліз Трасс очолила уряд Великої Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ліз Трасс очолила уряд Великої Британії

Ліз Трасс очолила уряд Великої Британії
Джерело:  online.ua

Діючий керівник МЗС Великої Британії в уряді Бориса Джонсона Ліз Трасс стане наступним прем'єр-міністром.

Джерело: Sky News

Ліз Трасс стала новим прем'єр-міністром Великої Британії

Зокрема Трасс випередила конкурента та однопартійця Ріші Сунака, отримавши  81 тис 326 голосів проти 60 тис 399.

Після оголошення результатів новообраний прем'єр Британії заявила, що для неї велика честь бути обраною лідером партії Торі та новим главою уряду. Вона також подякувала Борису Джонсону.

Борис, ти домігся Brexit, ти розтрощив Джеремі Корбіна, ти впровадив вакцину і ти протистояв Володимиру Путіну. Тобою захоплюються від Києва до Карлайла, - зазначила у своїй промові Трасс.

За її словами, на посту лідера консерваторів вона планує виконати всі обіцянки виборцям.

Трасс також додала, що вела передвиборчу кампанію як консерватор, і керуватиме країною як консерватор.

Трасс стала третьою жінкою-прем'єром Сполученого Королівства після Маргарет Тетчер і Терези Мей.

Сьогодні Джонсон повинен востаннє виступити в парламенті, після чого попрямує в маєток Балморал у Шотландії, де королева Великобританії Єлизавета II прийме його відставку з посади прем'єра.

Потім монарх прийме Трасс і формально звернеться до неї з проханням сформувати уряд під її керівництвом. Після цієї церемонії Трасс вирушить до резиденції на Даунінг-стріт і виголосить промову, в якій позначить пріоритети на посаді глави уряду.

Елізабет Трасс 47 років. Народилася в Оксфорді. В Оксфордському університеті вивчала політику, економіку і філософію. Підтримувала Консервативну партію ще будучи студенткою.

Вперше стала членом Палати громад у 2010 році, а через два роки отримала посаду міністра освіти. У 2014 році Трасс призначили міністром навколишнього середовища. У кабінеті Терези Мей очолювала Міністерство юстиції, а потім стала головним секретарем казначейства.

Після обрання прем'єром Бориса Джонсона у 2019 році Ліз Трасс залишилася в уряді, але була переведена на пост міністра зовнішньої торгівлі. З вересня 2021 - міністр закордонних справ Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?