Логічно і своєчасно - Путін підтримав пропозицію Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Логічно і своєчасно - Путін підтримав пропозицію Лукашенко

Логічно і своєчасно - Путін підтримав пропозицію Лукашенко
Джерело:  online.ua

У Сочі стартували переговори президента Росії Володимира Путіна і глави Білорусі Олександра Лукашенка, легітимність якого не визнає міжнародне суспільство, лідери багатьох європейських країн і самі білоруси. Їх зустріч проходить в резиденції "Бочаров ручей" в закритому форматі "тет-а-тет" - за підсумками переговорів політики не планують робити ніяких заяв для преси. При цьому перші результати переговорів Путіна і Лукашенка вже стали відомі. Російські ЗМІ повідомляють, що глава Кремля підтримав ідею Лукашенко змінити Конституцію Білорусі, назвавши її логічною і своєчасною, передає ONLINE.UA.

"Ми знаємо про вашу пропозицію почати роботу по конституції. Вважаю, що це логічно, своєчасно, доцільно", - сказав Путін.

Також Путін в черговий раз заявив, що білоруси повинні самостійно, "без підказок ззовні" розібратися в політичній ситуації в країні.

"Росія залишається прихильною всім нашим домовленостям, включаючи домовленості, що випливають з договору про Союзну державу і ОДКБ", - підкреслив він на зустрічі з Лукашенком, підтвердивши, що Росія готова надати військову допомогу Мінську, якщо буде вимагати ситуація.

Як відомо, крім протестів в Білорусі і питань спільного реагування на виклики, що виникають, Путін і Лукашенко обговорять тему реструктуризації держборгу Білорусії перед Росією, питання інтеграції та союзних відносин, спільні проекти в енергетиці. У Кремлі раніше уточнювали, що обмежень за часом для переговорів Путіна і Лукашенка не встановлено - вони, за словами прес-секретаря російського президента, будуть тривати стільки, скільки буде потрібно.

Раніше повідомлялося, що Лукашенко в Сочі по приїзду вийшов з літака один, без супроводжуючих осіб. Це поїздка стала його першим закордонним візитом після виборів президента Білорусі, які відбулися 9 серпня і слідом за якими в країні почалися масштабні протести. Не можна також не згадати про те, що до зустрічі Путіна і Лукашенка в Мінську з робочим візитом їздив діючий прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін і практично всі ключові міністри російського кабінету. За підсумками переговорів з Лукашенком вони заявили, що Москва і Мінськ "досягли прогресу щодо майбутнього Союзної держави".

Як повідомляв ONLINE.UA, на переговорах в Сочі Путін готуватиме Лукашенко до передачі влади. Цей план глави Кремля підтвердили наближені до Путіна джерела.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?