Лондон приготував великий сюрприз Україні до приїзду Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Лондон приготував великий сюрприз Україні до приїзду Зеленського

Лондон приготував великий сюрприз Україні до приїзду Зеленського
Джерело:  online.ua

У середу, 7 жовтня український глава Володимир Зеленський почав робочий візит до Великої Британії. Офіційний Лондон вже підготувався до його приїзду і затвердив низку важливих рішень щодо України. Зокрема, вже прийнято рішення про виділення фінансової допомоги в розмірі 5 млн фунтів (майже 5,5 млн євро). Ці гроші будуть спрямовані для підтримки українців на Донбасі, де вже сьомий рік триває військова агресія Росії проти України. Також Лондон виділить 600 тисяч фунтів на підтримку місії ОБСЄ, яка працює на сході України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу британського МЗС.

"На зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою міністр закордонних справ Домінік Рааб оголосить про гуманітарну допомогу в розмірі 5 млн фунтів стерлінгів для підтримки спільнот на сході України, які постраждали від конфлікту і наслідків пандемії коронавіруса. Допомога Великої Британії дозволить забезпечити продовольством, водою, медикаментами та психологічної підтримкою людей, які пережили сексуальне і гендерне насильство. Велика Британія також збільшує свою підтримку на 600 000 фунтів стерлінгів для життєво важливої діяльності Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі, яка повідомляє про конфлікт на сході України, в тому числі про порушення режиму припинення вогню і його наслідки для цивільного населенія", - йдеться в заяві британського МЗС.

Також в Міністрества відзначили, що в рамках візиту Зеленського в Лондон український глава і його дружина Олена Зеленська зустрінуться з Їх Королівською Високістю герцогом і герцогинею Кембриджськими, принцом Вільямом і Кейт Міддлтон, в Букінгемському палаці, що ще більше зміцнить історичні зв'язки між Великою Британією і Україною. Крім того, Зеленський проведе переговори з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Очікується, що вони підпишуть Угоду про політичну, вільну торгівлю і стратегічне партнерство Великої Британії з Україною в політиці, безпеці та іноземних справах.

"Стабільність України життєво важлива для безпеки Європи. Надання гуманітарної допомоги в розмірі 5 млн фунтів стерлінгів і підписання Угоди про політичну, вільну торгівлю і стратегічне партнерство є наочною демонстрацією прихильності Великої Британії справі процвітання і безпеки України", - підкреслили в МЗС Великої Британії.

Нагадаємо, робочий візит Зеленського до Великої Британії проходить 7-8 жовтня. Крім переговорів з Джонсоном і членами королівської сім'ї, український глава проведе зустрічі зі спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом, лордом-мером лондонського Сіті Вільямом Расселом. Також Володимир Зеленський відвідає Лондонську фондову біржу і зустрінеться з британськими інвесторами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЄС висунув команді Зеленського категоричні вимоги за підсумками саміту Україна-ЄС. Верховний представник Європейського союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель нагадав офіційному Києву, що ЄС - не банкомат, і будь-яку фінансову допомогу виділяє тільки в своїх інтересах, тому чекає від української влади виконання чітких умов, які пов'язані з реформами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?