Лондон закликав спонсорів Олімпіади підтримати заборону на участь росіян
Категорія
Спорт
Дата публікації

Лондон закликав спонсорів Олімпіади підтримати заборону на участь росіян

Лондон закликав спонсорів Олімпіади підтримати заборону на участь росіян
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії звернувся до найбільших спонсорів Олімпійських ігор із закликом чинити тиск на МОК у зв'язку з його пропозицією дозволити російським та білоруським спортсменам участь у міжнародних змаганнях та Іграх у Парижі у 2024 році.

Джерело: The Guardian

Велика Британія закликає спонсорів Олімпіади підтримати заборону на участь росіян у заході

Міністр культури Люсі Фрейзер також звернулася до виконавчих директорів світових партнерів МОК, у тому числі до Coca-Cola, Intel, Samsung та Visa, з проханням чинити тиск на МОК через серйозні побоювання з приводу можливого послаблення заборони на участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях, включаючи Ігри в Парижі у 2024 році.

Ми знаємо, що спорт та політика в Росії та Білорусі тісно переплетені, і ми налаштовані рішуче, що режимам у Росії та Білорусі не можна дозволити використовувати спорт у своїх пропагандистських цілях, - йдеться у листі.

Що несе заклик Великої Британії

У союзі з 34 іншими країнами, Велика Британія заявляє, що ситуація в Україні продовжує погіршуватися після рішення МОК у лютому минулого року про зняття заборони на участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях, і що вони не повинні повертатися, доки Володимир Путін не припинить свою незаконну війну.
У листі, надісланому міністром культури країни Люсі Фрейзер найбільшим спонсорам Олімпійських ігор, наголошується, що, враховуючи неостаточність рішень МОК, необхідно переглянути його пропозицію, оскільки він викликає серйозні занепокоєння у всіх країн, які ставили свої запитання.

Як олімпійських партнерів, я хотіла б дізнатися про вашу позицію з цього питання і попросити вас приєднатися до нас у чиненні тиску на МОК, щоб розглянути питання, які були підняті в нашій заяві, - йдеться у листі Люсі Фрейзер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?