Лукашенка попередили про партизанську боротьбу проти режиму в Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенка попередили про партизанську боротьбу проти режиму в Білорусі

Лукашенка попередили про партизанську боротьбу проти режиму в Білорусі
Джерело:  online.ua

Режим Олександра Лукашенка незабаром може отримати партизанський супротив від населення Білорусі. З таким прогнозом для диктаторської влади виступила Світлана Тихановська, колишня кандидатка на виборах президента. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РАР.

За її словами, протестні настрої в білорусів жодним чином не згасають.

"Боротьба триватиме... Думаю, що люди оберуть форму партизанської боротьби, оскільки влада не знає меж у застосуванні насильства", - пояснила Тихановська.

Вона водночас не змогла пояснити, на якій саме стадії знаходиться боротьба в Білорусі, чи це кінець, чи початок.

"Це – процес, але я вірю, що ми наближаємося до кінця... Влада не виконує своїх основних функцій, а лише бореться з протестувальниками, міністерство освіти – зі студентами, міністерство охорони здоров’я – з медиками", - вважає опонентка Олександра Лукашенка.

Вона звернула увагу на розкол серед посадовців по всій країні, все більше представників влади перестають підтримувати режим. Утім, наразі не йдеться про найвищі ешелони, оскільки ті особи в одному човні з Лукашенком — їм необхідний час для організації власної безпеки, зокрема й збереження фінансів.

"Лукашенко – політичний банкрут, який став токсичним для більшості країн, і для Росії також. Підтримка диктатора, який знищує свій народ, кидає тінь на саму Росію", - резюмувала опозиціонерка.

Нагадаємо, від самого серпня по Білорусі тривають протести, які почалися як вимога народу провести чесні вибори та перетворилися на вимогу відставки Лукашенка.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер озвучив чергове попередження Олександру Лукашенку, а також звернув увагу на те, що самопроголошений президент, запустивши процес передачі влади, може уникнути сценарію втечі з країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?