Лукашенку пригрозили, що йому скоро доведеться тікати на російському гелікоптері
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенку пригрозили, що йому скоро доведеться тікати на російському гелікоптері

Лукашенку пригрозили, що йому скоро доведеться тікати на російському гелікоптері

Міжнародна спільнота продовжує уважно стежити за усіма подіями в Білорусі та рішеннями нелегітимного презиедента республіки Олександра Лукашенка. Насилля проти мирних демонстрантів та переслідування політичних опонентів викликає обурення у більшості впливових гравців, які закликають скандального політика схаменутися та зупинитися. Так, президент Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер озвучив чергове попередження Олександру Лукашенку, а також звернув увагу на те, що самопроголошений президент, запустивши процес передачі влади, може уникнути сценарію втечі з країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Я дуже сподіваюся, що знайдеться шлях, який дозволить Лукашенку зрозуміти: його легітимність вичерпалася, і в його інтересах – самому запропонувати шлях передачі влади. Причому ця передача не має полягати у поглинанні Білорусі Росією" — наголосив Вольфганг Ішингер.

Він також звернув увагу на те, що білоруси не схожі на українських громадян і не прагнуть йти до ЄС чи РФ. Також вони добре розуміють, що Росія має забагато проблем. На переконання Ішингера, чимало білорусів розчаровані тим, як команда очільника Кремля Володимира Путіна діяла під час кризи.

Президент Мюнхенської безпекової конференції переконаний, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко все ж може погодитися на варіант Кремля, якщо йому запропонують спокійну і безпечну старість.

"Звичайно, для нього це може бути варіантом. Він може купити житло в Москві і жити там спокійно. Але я сподіваюся, що Лукашенко зрозуміє: запустивши передачу влади, він позбавиться потреби тікати з країни на російському гелікоптері" — натякнув Лукашенку на можливі наслідки його дій Вольфганг Ішингер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко нещодавно звернувся до влади Литви і Польщі, яких вважає своїми "ворогами", з несподіваною пропозицією. Скандальний політик вже передумав воювати з Вільнюсом і Варшавою, які, як стверджував диктатор, стоять за протестами в Білорусі, і запропонував польським і литовським очільникам співпрацю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?