Лукашенко раптово передумав воювати з Польщею і Литвою
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко раптово передумав воювати з Польщею і Литвою

Лукашенко раптово передумав воювати з Польщею і Литвою
Джерело:  online.ua

Олександр Лукашенко, який незаконно оголосив себе президентом Білорусі і не збирається відмовлятися від своєї посади, незважаючи на заклики усього світу, звернувся до влади Литви і Польщі, яких вважає своїми "ворогами", з гучною пропозицією. Він раптово передумав воювати з Вільнюсом і Варшавою, які, на думку Лукашенка стоять за протестами в Білорусі, і запропонував польським і литовським очільникам співпрацю. При цьому він не відмовився від своїх безпідставних звинувачень на адресу Польщі та Литви, які, за словами Лукашенка, "влізли в чужий город". Він закликав їх "разом працювати" і попередив, що не відступить від свого курсу, навіть при тотальній європейській ізоляції. З такою гучною заявою Лукашенко виступив 7 листопада на церемонії з підвищення потужності Білоруської атомної електростанції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Лукашенко.

"Я хочу ще раз звернутися (до керівництва Литви. - ред.), давайте жити дружно. Давайте будемо разом працювати. Наші народи колись були в одній державі, нормально жили. Ні, на рівному місці влізли в наш город. Ну, добре, якщо ви зрозуміли, що помилилися, йдіть з нашого городу, давайте разом будемо працювати: ви в своєму городі, ми - в своєму ", - звернувся Лукашенко до влади Литви.

Аналогічне звернення Лукашенко адресував і польській владі.

"Нічого у вас не вийде. Ми не станемо на коліна. Ми відповімо, і я вже говорив: навіть якщо залишимося одні в оточенні, ми відповімо. Думаю, ви це зрозуміли. Давайте працювати разом, ми готові відкрито співпрацювати", - підкреслив Лукашенко .

Важливо відзначити, що Литва виступає проти запуску Білоруської атомної електростанції. Справа в тому, що БелАЕС знаходиться поруч з містом Островець в Гродненській області, в 50 км від Вільнюса. Литва вважає Білоруську АЕС загрозою національній безпеці і закликає припинити її будівництво, поки вона не пройде всі тести, запропоновані Європейським Союзом. Литва також попередила, що не буде купувати електрику в Білорусі після того, як на Білоруської АЕС почалася вироблення електроенергії. Лукашенко ж вважає запуск атомної електростанції історичним досягненням Буларусі. Він заявив, що з запуском першої атомної електростанції Білорусь стає "ядерною державою". Також він запропонував Росії створити в країні дочірнє підприємство російської держкорпорації "Росатом".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко нарешті погодився на нові вибори в Білорусі, але за умови, якщо більшість білорусів їх підтримають.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?