Лукашенко нарешті погодився на нові вибори в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко нарешті погодився на нові вибори в Білорусі

Лукашенко нарешті погодився на нові вибори в Білорусі
Джерело:  online.ua

Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко несподівано для всіх вирішив поступитися опозиції і провести нові вибори в Білорусі. Але він погодиться на них тільки за умови, якщо голосування і зміну президента підтримає більшість громадян країни. Яким чином білоруський диктатор має намір дізнатися думки білорусів, Лукашенко не уточнив. Швидше за все мова йде про голосування за зміну Конституції Білорусі, яке Лукашенко має намір провести вже на початку 2021 року. Про це Лукашенко заявив на церемонії відкриття третьої лінії метро Мінська. Він зокрема поскаржився, що Захід вимагає від нього перевиборів президента Білорусі, тому він готовий гарантувати їх, але тільки "якщо цього захоче народ". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Лукашенко.

"Деякі від нас вимагають нових виборів. Гарантую вам нові вибори тоді, коли ви приймете рішення. Німці вчора турбувалися, аж в своєму парламенті прийняли рішення проти нас, білорусів. Ви спочатку у себе розберіться, в Польщі розберіться, вона ближче. І найголовніше: чи будуть вони вимагати від американців провести повторні вибори? Я подивлюся, як німці будуть вимагати від американців провести нові вибори ", - заявив Лукашенко.

Він закликав білорусів самостійно аналізувати події, що відбуваються в світі, і виходячи з цього формувати думку щодо того, до повинен керувати Білоруссю.

"Я хочу, щоб ви думали своєю головою. Думайте, і якщо ви щось говорите, аргументуйте. Дуже хочу, щоб ми зберегли вас: розумних, тямущих, талановитих. Тому тримайте свою голову в руках і думайте, як жити. Запам'ятайте: ви підете - ваші діти повинні сюди прийти. Вони нікому ніде не потрібні, крім свого шматка землі. Давайте будемо думати про це ", - додав Лукашенко.

Також 7 листопада Лукашенко відвідав Білоруську атомну електростанцію, проти запуску якої виступає сусідня Литва. Справа в тому, що БелАЕС знаходиться поруч з містом Островець в Гродненській області, в 50 км від Вільнюса. Литва вважає Білоруську АЕС загрозою національній безпеці і закликає припинити її будівництво, поки вона не пройде всі тести, запропоновані Європейським Союзом. Литва також попередила, що не буде купувати електрику в Білорусі після того, як на Білоруської АЕС почалося вироблення електроенергії. Лукашенко ж вважає запуск атомної електростанції великим досягненням Буларусі. Він заявив, що з запуском першої атомної електростанції Білорусь стає "ядерною державою".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін веде таємну гру в Білорусі, мета якої завоювати країну без введення російських військ. Кремль втілює сценарій проти України в Білорусі і вже зараз намагається керувати розвідкою, медіа і соціумом в цій країні. Тим самим він підтверджує, що планує зробити в Білорусі те, що зробив на окупованих територіях Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?