Лукашенко безстрашно кинув публічний виклик Меркель - що він задумав
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко безстрашно кинув публічний виклик Меркель - що він задумав

Лукашенко безстрашно кинув публічний виклик Меркель - що він задумав
Джерело:  online.ua

Виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександра Лукашенка 3 вересня шокував весь світ черговою резонансною заявою - він публічно звинуватив канцлерку Німеччини Ангелу Меркель у брехні щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. За словами Лукашенка, білоруська розвідка перехопила розмови офіційних Варшави і Берліна з приводу отруєння Навального, в якій йшлося про реакцію на ситуацію з боку Меркель. Лукашенко заявив, що зміст розмови нібито доводить, що ніякого отруєння Навального не було. Цей запис він обіцяє передати в ФСБ РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Белта.

"Я помітив, спостерігаючи за російськими подіями, у них - Заходу - нова фішка з'явилася. Знову" Новачок ", знову отруєння. Так я вам повинен сказати, що вчора або позавчора, я точно не пам'ятаю, до виступу Меркель про те, що Навальному хотіли закрити рот, ми перехопили розмову. Ми так розуміємо, Варшава розмовляє з Берліном. Два абонента на зв'язку. Перехопила наша радіоелектронна військова розвідка. Оскільки там (на західних рубежах Білорусі - ред.) розгорнуті частини, і ми, звичайно, ведемо і в радіосфері протиборство з натовцями. І ми перехопили цікаву розмову, яка (я вам дам почитати її, ми підготуємо і направимо в ФСБ) чітко говорить про те, що це фальсифікація. Ніякого отруєння Навального не було ", - заявив Лукашенко.

При цьому отруєння Навального Лукашенко традиційно пов'язав з протестами в Білорусі, в яких він звинувачує Захід. На його думку, влада Німеччини на чолі з Меркель користується цією ситуацією, "щоб відбити охоту Путіну сунути ніс в справи Білорусі".

"Тому, я думаю, Бортнікову з Наришкіним треба буде серйозно розібратися в цій ситуації. Ми і голос передамо записаний, і текст. Повністю всі матеріали сьогодні-завтра будуть у ваших спецслужб для того, щоб вони розібралися, кому це треба. Одна теж цитата: "Тим більше, найближчим часом у них вибори, день голосування в регіонах Росії". Тут і про Білорусь розмова є. Я вам залишу її, ви прочитаєте", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, про те, що Навального отруїли отрутою "Новачок", стало відомо напередодні, 2 вересня. Це підтвердили результати дослідження аналізів російського опозиціонера, проведеного спецлабораторіях Бундесверу. Канцлерка Німеччини Ангела Меркель запевнила, що дані досліджень військових токсикологів не викликають сумнівів. Вона вважає, що Навального хотіли змусити замовкнути, тому вважає його отруєння - спробою вбивства. Меркель додала, що в зв'язку з отруєнням Навального є складні питання, відповісти на які можуть тільки в Москві.

Як відомо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера повідомили, у політика токсичне отруєння, через яке він впав у кому. На даний момент він проходить лікування в клініці Берліні.

Варто звернути увагу на те, що приблизно через 2 години після того, як лікарі в Берліні офіційно повідомили, що Навального, ймовірно, отруїли, Меркель звернулася до Путіна. Вона зажадала "терміново і повністю розслідувати цей акт і виявити причетних до цього". Швидкість, з якою вона відповіла, як вважають політичні експерти, була для Кремля сигналом про те, наскільки серйозно Меркель сприймає інцидент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Франції зайняли позицію Німеччини і виступили проти Путіна і його команди. У французькому МЗС закликали Кремль без зволікання встановити обставини, при яких було використовано нервово-паралітичну речовину проти Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?