Лукашенко дозволив відключати зв'язок в Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко дозволив відключати зв'язок в Білорусі

Лукашенко дозволив відключати зв'язок в Білорусі
Джерело:  online.ua

У Білорусі в разі виникнення уроз нацбезпеки зможуть відключати зв'язок. Відповідний указ 24 травня підписав самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. За невиконання вимог влади операторів зв'язку будуть позбавляти ліцензії.

Джерело: пресслужба Лукашенка

В указі Лукашенко йдеться, що операторів зв'язку в будь-який момент можуть зобов'язати призупинити функціонування мереж електрозв'язку і засобів електрозв'язку, що входять в них. Управляти мережею електрозв'язку загального користування буде оперативно-аналітичний центру при президенті Білорусі. Невиконання операторами вимог про відключення зв'язку буде грубим порушенням, їм загрожують санкції аж до позбавлення ліцензії.

Лукашенко заборонив публікувати прямі ефіри з протестів

Крім дозволу на відключення зв'язку, Лукашенко підписав указ про зміни закону про ЗМІ. У цьому указі йдеться, що в ЗМІ і на інтернет-ресурсах заборонено транслювати "масові заходи, що проводяться з порушенням встановленого порядку, з метою їх популяризації або пропаганди". Заборона поширюється і на журналістів засобів масової інформації.

Також Лукашенко заборонив публікувати результати опитувань громадської думки, "проведених без отримання необхідної акредитації".

Протести в Білорусі

Масові протести в Білорусі спалахнули в серпні 2020 року після сфальсифікованих виборів президента. Лукашенко, який самовільно оголосив себе президентом Білорусі, жорстко розганяє білорусів, які на акціях відстоюють свої демократичні права і домагаються проведення чесних виборів.

За побиття людей під час розгону мітингів проти режиму білоруського диктатора і самого Лукашенка ввели санкції країни Євросоюзу, Сполучені Штати, Україна та інші держави. Але він дає ще більше повноважень силовикам, спрямованих проти громадян Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?