Лукашенко підписав декрет про передачу влади
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко підписав декрет про передачу влади

Лукашенко підписав декрет про передачу влади
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 9 травня підписав декрет про передачу влади. У документі вказав, хто буде керувати Білоруссю в разі його смерті.

Джерело: пресслужба Лукашенка

У підписаному Лукашенко декреті вказано, що "в разі загибелі Глави держави внаслідок замаху, здійснення акту тероризму, зовнішньої агресії, інших насильницьких дій всі державні органи та їх посадові особи діють відповідно до рішень Ради Безпеки, на засіданнях якої головує Прем'єр-міністр". При цьому на території Білорусі негайно вводиться надзвичайний або військовий стан.

Замах на Лукашенка - що відомо

  • В кінці квітня Лукашенко заявив про підготовку замаху на нього і його дітей, для яких навіть нібито приготували льох. В цьому він звинуватив спецслужби США. Лукашенко запевняв, що на його вбивство нібито було виділено 10 млн доларів, а "організатори перевороту" хотіли блокувати Мінськ за допомогою армії і відключити електроенергію в столиці.

  • Як розповів Лукашенко, група людей, які підозрюються в "замаху" на нього були затримані в Москві. У російському ФСБ стверджують, що двоє громадян Білорусі затримали в Росії за "спробу держперевороту і вбивства" Лукашенко. Їх нібито консультували в США і Польщі.

  • Пізніше в ефірі білоруського телеканалу ОНТ показали відеосюжет про "замах" на Лукашенка. Троє затриманих - Олександр Федута, Григорій Костусєв і Юрій Зенкович - визнали себе винними.

  • Говорячи про замах, Лукашенко анонсував свою "найжорстокішу" відповідь - декрет про передачу влади. Він стверджує, що цей документ стане "найпринциповішим" за весь термін президентства білоруського диктатора.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?