Лукашенко змінив позицію щодо Донбасу й дорікнув Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко змінив позицію щодо Донбасу й дорікнув Україні

Лукашенко змінив позицію щодо Донбасу й дорікнув Україні
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко звинуватив Україну в небажанні врегульовувати війну на сході, оскільки це залежить виключно для неї.

Джерело: БЕЛТА

За словами лідера режиму, російська сторона нібито запропонувала “допомогу” Києву у врегулюванні, однак той її не прийняв.

“Я вам абсолютно щиро скажу: нормалізація ситуації в проблемних точках України, насамперед на Донбасі, залежить тільки від України. Нехай, може бути, з завтрашнього дня, якщо піти мінськими угодами і так далі, десь трошки зачепить у когось нерви, українські якісь інтереси. Але, повірте, у середньостроковій перспективі Україна виграє”, - стверджує Лукашенко.

Таким чином, політик, який вже безліч місяців називає себе безпринципним захисником національних інтересів Білорусі та ставить це собі як у головну заслугу, пропонує сусідній державі поступитися цими самими інтересами.

Він також згадав, що обговорював процес врегулювання з президентом Володимиром Зеленським та його попередником Петром Порошенком.

“Я розумію, що обличчя хочуть зберегти і одні, і другі і так далі. Але треба розуміти, що Росія — це величезна країна. І вона дуже багато чим може допомогти Україні в плані відновлення Донбасу і так далі. Були такі пропозиції з боку Путіна. Він мене просив передати їх Порошенку. Я йому розповів, все розклав. Але я тоді вперше зрозумів однозначно, що українські політики, керівництво не самостійні. Тому що треба було приймати ці рішення і “степ бай степ”, потихеньку рухатися. І вже до цього часу багато питань було б знято”, - заявив диктатор.

Відносини України та Білорусі

До 2020 року Лукашенко не дозволяв собі відповідних заяв на адресу київського сусіда. Утім, з початку внутрішньої суспільно політичної білоруської кризи риторика режиму значно змінилася.

Все почалося з публічних дорікань проти України щодо підтримки силового повалення влади в республіці, а завершилося введенням санкцій з українського боку на тлі систематичних погроз та звинувачень, зокрема й за російськими “темниками” - про “фашизм”, державний переворот на Майдані тощо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?