Лукашенко пообіцяв Євросоюзу проблеми у відповідь на санкції
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко пообіцяв Євросоюзу проблеми у відповідь на санкції

Лукашенко пообіцяв Євросоюзу проблеми у відповідь на санкції
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусь Олександр Лукашенко почав публічно залякувати Євросоюз відповіддю на санкції. Обіцяє створити проблеми європейцям і вдарити європейському бізнесу в Білорусі.

Джерело: пресслужба Лукашенка

Білоруський диктатор доручив прем'єр-міністру Роману Головченко надати йому інформацію про найбільші європейські бізнес-проєкти в Білорусі. Він заявив, що якщо Європа хоче проблем у зв'язку з введеними санкціями, то вона їх отримає.

"Якщо європейці хочуть проблем у себе в зв'язку з цими санкціями, вони їх отримають. Більше нічого не буду говорити. Час покаже. Але вас попрошу, як це було перед американським цим випендрьожем в економіці, дайте мені інформацію про найбільш великі європейські проєкти у нас і підприємствах, які створені на території Білорусі: подивимося на їх роботу ", - заявив Лукашенко.

Санкції ЄС проти режиму Лукашенка - хто в списку

  • Санкції проти Лукашенка і його режиму Євросоюз ввів 2 жовтня 2020 року. У список обмежень потрапили 40 політиків, серед яких самого Лукашенка і членів його сім'ї не було.

  • Через місяць ЄС прийняв другий пакет санкцій, в який включили самого Лукашенка та 13 білоруських чиновників. Серед них - старший син диктатора Віктор, який обіймає посаду радника з національної безпеки.

  • У список санкцій ЄС вже включили 84 фізичних особи та 7 юридичних осіб Білорусі. Їх вважають відповідальними за репресії і фальсифікації на виборах, які відбулися в серпні минулого року.

  • Лукашенко назвав санкції ЄС "бандитськими" і пригрозив відповіддю.

  • Зараз Євросоюз готує нові санкції проти режиму Лукашенка. Їх розглянуть на саміті ЄС 10 травня, але розгляд питання можуть перенести і на червень, оскільки не встигають підготувати документи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?