Режим Лукашенка пригрозив відповіддю ЄС на нові санкції
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка пригрозив відповіддю ЄС на нові санкції

Режим Лукашенка пригрозив відповіддю ЄС на нові санкції
Джерело:  online.ua

Кілька білоруських підприємств потрапили під санкції Євросоюзу, введені проти режиму Олександра Лукашенка. Натомість невизнаний президент республіки пригрозив західній співдружності потужною відповіддю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруські медіа.

За словами Лукашенка, європейські санкції нібито "бандитські".

"Пара-трійка підприємств наших потрапили під так звані бандитські санкції з боку Заходу. Юрій Вікторович (віцепрем'єр-міністр Назаров - ONLINE.UA), ми повинні симетрично відповісти на це. Вони ввели проти наших підприємств санкції, ми повинні подивитися — які країни це зробили, і ми повинні відповідним чином відреагувати", - наголосив диктатор.

Він додав, що європейська співдружність вдалася до кроку в хибному напрямку та починає "нахиляти" Білорусь.

"Не треба боятися, треба вже почати показувати їм зуби!" - вважає Лукашенко.

Нагадаємо, проти диктаторського режиму Євросоюз ухвалив вже три пакети санкцій. Останнє рішення з цього приводу датоване 17 грудня 2020 року.

Перш за все санкції вдарили по посадовцях найвищого рівня та безпосередньо Олександру Лукашенку. Режим неодноразово критично реагував на такі дії, приводом для яких стала спроба силою утримати владою та масштабні репресії проти тих, хто невдоволений фальсифікаціями на виборах президента РБ.

Як повідомляв ONLINE.UA, у 2021 році Росія буде продавати газ Білорусі за ціною 128,5 долара за тисячу кубів. Цю ціну вважає несправедливою самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Він заявив, що ця ціна в умовах відносин Росії та Білорусі могла б бути більш справедливою. Разом з тим Лукашенко зазначив, що не має наміру підіймати питання зниження ціни з президентом Росії Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?