Лукашенко образився на Путіна через ціну на російський газ для Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко образився на Путіна через ціну на російський газ для Білорусі

Лукашенко образився на Путіна через ціну на російський газ для Білорусі
Джерело:  online.ua

У 2021 році Росія буде продавати газ Білорусі за ціною 128,5 долара за тисячу кубів. Цю ціну вважає несправедливою самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Він заявив, що ця ціна в умовах відносин Росії і Білорусі могла б бути більш справедливою. Разом з тим Лукашенко зазначив, що не має наміру піднімати питання зниження ціни з президентом Росії Володимиром Путіним, хоча ще недавно публічно звинувачував главу Кремля в тому, що він наживається на Білорусі і погрожував відмовою від російського газу. Про свою образу на Путіна за газ Лукашенко расказал в ефірі російського федерального каналу, передає ONLINE.UA.

"128,5 доларів. Але я округлюю, 130. Думаю, що ця ціна в умовах наших відносин могла б бути більш справедливою, скажімо так", - поскаржився Лукашенко.

Разом з тим Лукашенко додав, що вважає вкрай важливим прискорення інтеграції Росії та Білорусі. За його словами, Білорусі "потрібно бути ближче" к Росії. Однак Лукашенко визнав, що у відносинах Росії і Білорусі є недоліки і закликав створити рівні умови для людей і суб'єктів господарювання в рамках Союзної держави.

Крім того Лукашенко заявив, що Путін є його "єдиним другом". Втім, раніше він і зовсім порівнював Путіна з "рідним братом", з яким Лукашенко готовий "спиною до спини стати і відстрілюватися". Важливо додати, що кілька днів тому, кажучи про свої стосунки з президентом України Володимиром Зеленським, Лукашенко зазначав, що не тримає на главу України зла, проте не став би "вітатися з ним з коліна" і підкреслював, що в політиці він "намертво" в одній команді з Путіним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль створює в Білорусі партію Право народу, яка проти Лукашенка, але за інтеграцію з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?