Лукашенко терміново готує декрет про передачу влади
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко терміново готує декрет про передачу влади

Лукашенко терміново готує декрет про передачу влади
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусь Олександр Лукашенко терміново готує декрет про передачу влади. У документі вкаже, хто буде керувати Білоруссю в екстреній ситуації, "якщо раптом".

Джерело: Белта

24 квітня під час відвідування Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника Лукашенко запевнив, що декрет про передачу влади не означає, що він вирішив здати Білорусь Росії або готується у відставку. За його словами, документ буде підписаний заради "порятунку" Білорусі в екстреній ситуації.

"У нас буде фактично колективний Президент у вигляді Ради безпеки. Як немає Президента, виконує обов'язки голови прем'єр. Він головуватиме, але всі рішення будуть прийматися таємним голосуванням, щоб не було тиску. Коли будуть президентські вибори призначені, вводити чи не вводити надзвичайний стан, як діяти і так далі - ось цивільні і військові в Раді безпеки вирішать ", - розповів Лукашенко.

За його словами, рішення про прийняття декрету про передачу влади було прийнято давно, але це не означає, що він збирається у відставку.

"Рішення про прийняття подібного декрету було прийнято давно, коли це все розгорталося. А не те що я хочу комусь щось здати або передати. Хлопці, ніколи цього не буде. Я готовий на все, але тільки щоб зберегти мою і вашу країну ", - запевнив білорусів Лукашенко.

Лукашенко сподівається, що необхідність застосовувати декрет про передачу влади не наступить, але він вважає важливим бути пильним.

"Скажіть, якщо завтра немає президента, ви гарантуєте, що все буде нормально? Ні. Тому на цей випадок я підпишу в найближчі дні декрет, як буде вибудувана влада в Білорусі. Президента застрелили - на завтра Рада безпеки буде наділена повноваженнями. Треба вводити надзвичайний стан миттєво, аж до військового, якщо хтось на кордоні ворухнеться. і Рада безпеки повинна приймати рішення. Тому я говорив, що підпишу цей декрет і визначу, хто керуватиме країною "якщо раптом", - підсумував Лукашенко.

Замах на Лукашенка - що відомо

Кілька днів тому Лукашенко заявив про підготовку замаху на нього і його дітей. В цьому він звинуватив спецслужби США. Лукашенко розповів, що запобігти замаху йому допоміг президент РФ Володимир Путін, за дорученням якого ФСБ задеражала "організаторів" в Москві.

Говорячи про замах, Лукашенко анонсував свою "найжорстокішу відповідь - декрет передачі влади. Він стверджує, що цей документ стане "найпринциповішим" за весь термін президентства білоруського диктатора.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?