Лукашенко хоче створити білоруську вакцину від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко хоче створити білоруську вакцину від коронавірусу

Лукашенко хоче створити білоруську вакцину від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко неочікувано для всіх заявив, що його команда планує розпочати виробництво власної вакцини від коронавірусу. Окрім того, він уточнив, що допомагати офіційному Мінську у цьому буде начебто російська влада. Попри свою ж заяву, білоруський диктатор назвав виробництво вакцини у світі "бійкою за гроші". Варто звернути увагу на те, що наразі у Лукашенка розглядають 3 варіанти сценарії щодо вакцинації населення проти COVID-19. Про це політик розповів під час зустрічі з колективом однієї з мінських лікарень, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

  • Перший варіант – закупівля вакцини за кордоном. Проте, мовиться лише про російську вакцину.

  • Другий – виробництво вакцини з російських штамів.

  • Третій – розробка власної вакцини.

Окрім того, Олександр Лукашенко припускає, що об'єднати доведеться одразу 3 варіанти.

"Нам буде потрібно купити вакцину, щоб провакцинувати групи ризику (це лікарі та медсестри – передусім). Нам непогано налагодити виробництво. Справа не в тому, що ми потім зможемо продати її, але потрібно для себе і для своїх людей виготовити вакцину", – заявив нелегітимний президент республіки.

Як стверджує Олександр Лукашенко, команда очільника Кремля Володимира Путіна уже готова надати Білорусі все необхідне для виробництв препарату. За словами білоруського диктатора, пропозиції щодо вакцин йому також озвучили спеціалісти з Вітебська та вчені з Національної академії наук.

"Що мене насторожує у цій вакцині (яку виробляють у світі – ред) – це бійка за гроші. У цьому крутяться мільярди доларів і всі почали битись за ці гроші, часом нехтуючи відповідальністю за вакцину і людей", – поскаржився Олександр Лукашенко.

Не можна не згадати про те, що станом на 14 грудня 2020 року у Білорусі виявили понад 160 тисяч випадків коронавірусу, з них 1263 – летальні. Одужали від хвороби майже 139 тисяч осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні змінили правила проведення тестів на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?