Лукашенко хоче ввести грошовий збір за виїзд з Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко хоче ввести грошовий збір за виїзд з Білорусі

Лукашенко хоче ввести грошовий збір за виїзд з Білорусі
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знайшов ще один спосіб заробити на білорусах. Він має намір ввести грошовий збір за виїзд з Білорусі, що Лукашенко запропонував зробити міністр фінансів Юрій Селіверстов. Йдеться про збір, який зможе вводити обласна влада. Платити будуть ті, хто виїжджає з країни на транспортних засобах, максимальна маса яких не перевищує п'ять тонн. Ставку збору встановили в розмірі трьох базових величин, яка в 2021 році встановлена на рівні 29 білоруських рублів. А це значить, що за виїзд з Білорусі доведеться платити збір у розмірі близько 1 тисячі гривень. Про нововведення, яке планує ввести Лукашенко вже з січня 2021 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Белта.

"Обласним Радам депутатів можуть дозволити вводити місцевий збір за перетин кордону транспортними засобами, максимальна маса яких не перевищує 5 т, в розмірі не більше трьох базових величин", - йдеться в законі "Про зміну Податкового кодексу" Білорусі, який палата представників прийняла в двох читаннях.

У законі прописано, що від сплати грошового збору за виїзд з Білорусі звільнять транспортні засоби глав держав і урядів, дипломатів, осіб, які прямують на похорон членів сім'ї та близьких родичів, інвалідів та учасників Великої вітчизняної війни, інвалідів I і II групи та їх супроводжуючих і інших категорій громадян. Режим Лукашенка, в разі остаточного затвердження закону, планує зібрані кошти направляти на заходи з дезінфекції, забезпечення необхідним пунктів пропуску в умовах пандемії коронавируса.

Важливо відзначити, що з 20 грудня 2020 року режим Лукашенко заборонив громадянам Білорусі і іноземцям з видом на проживання в цій країні виїзд з країни через наземні кордони, крім кордону з Росією. Офіційною причиною була названа пандемія коронавіруса. В'їзд до Білорусі через наземні кордони був обмежений ще з 30 жовтня. В оновлених правилах перетину кордону Білорусі зазначено, що білоруси і іноземці, що в'їжджають в Білорусь повинні 10 днів дотримуватися ізоляцію. Іноземці старше шести років, які в'їжджають в країну, повинні також мати довідку з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого за три доби до в'їзду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко розкритикував медицину в Україні- він закликав українських лікарів бігти в Білорусь за високими зарплатами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?