Лукашенко і Путін домовилися провести масштабні військові навчання
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко і Путін домовилися провести масштабні військові навчання

Лукашенко і Путін домовилися провести масштабні військові навчання
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко домовилися провести масштабні стратегічні військові навчання "Захід-2021". Вони заплановані на 10 вересня і стануть нібито відповіддю на загрозу з боку західних країн та України. Про це стало відомо 18 січня під час обговорення Лукашенком і міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним бойової підготовки білоруської армії. Лукашенко уточнив, що військові навчання будуть спрямовані на відпрацювання нових методів ведення війни, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу адміністрації президента Білорусі.

"Ми з Президентом Росії давно прийняли рішення, що будемо проводити ці навчання Захід-2021". Для мене це символічно, бо ще молодим офіцером мені довелося брати участь в одному з таких навчань радянських збройних сил у Вітебській області з відпрацювання нових методів ведення війни ", - заявив Лукашенко.

Хренін в свою чергу йому доповів, що аналіз оперативної і бойової підготовки в сусідніх з Білоруссю країнах говорить про те, що число таких заходів значно зростає, тому вважає вкрай важливим підвищення рівня розвитку білоруської армії в ході військових навчань з РФ.

"І не тільки на території країн Балтії і Польщі, а й на території України. Ці, здавалося б, розрізнені по місцю і часу, відпрацьованним питанням, які залучаються на військові навчання говорять про те, що країни Заходу продовжують шукати рішення щодо "білоруського виступу", - озвучив Хренін "загрози" для Білорусі.

Нагадаємо, нещодавно в Білорусі проходили спільні російсько-білоруські військові навчання "Слов'янська братство - 2020" і "Непорушне братство - 2020". Для участі в маневрах в Білорусь перекинули підрозділи 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії ВДВ РФ. Крім них в Білорусь направили близько 300 військовослужбовців і близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки. Міжнародне співтовариство переконане, що Путін під прикриттям військових навчань підсилює російську військову присутність в Білорусі, а Лукашенко називає те, що відбувається, "захистом і обороною" від західної загрози. Лукашенко вважає, що за протестами в Білорусі стоять країни Заходу і Україна, які, на його думку, "хочуть знову одягнути білорусів в постоли і поганяти батогом".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко образився на Путіна через ціни на російський газ для Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?