Лукашенко кинув черговий ганебний виклик Макрону
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко кинув черговий ганебний виклик Макрону

Лукашенко кинув черговий ганебний виклик Макрону
Джерело:  online.ua

Оголосивший себе президентом Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародне співтовариство, відзначився новим скандальним випадом. На цей раз він звернувся до президента Франції Еммануеля Макрона з пропозицією допомогти у виниклому конфлікті з мусульманами. Лукашенко публічно розкритикував французького лідера за його заяву про іслам і свободу слова, зазначивши, що мусульмани "ніколи не створювали проблем" в Білорусі. Нелегітимний президент вважає, що Макрон в ситуації, що склалася, діє недозволено. Важливо відзначити, що тут же Лукашенко заявив, що вживе заходів щодо будь-якої релігійної конфесії чи організації, якщо їх діяльність буде спрямована на руйнування державного ладу Білорусі. Зокрема, він пригрозив главі католицької церкви, архієпископу, митрополиту Мінському-Могилевському Тадеушу Кондрусевичу, який нібито "їздив до Польщі і отримував консультації, як руйнувати Білорусь". Про новий скандальний випад Лукашенко повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Белта.

"Мусульмани ніколи нам не створювали проблем. Я часто кажу, що мусульмани на всіх виборах практично на 100% підтримували владу і мене як президента. Ми ніколи собі не дозволимо те, що недавно почав заявляти Президент Франції про свободу слова та релігійні почуття: що тобі дасть це в країні, що ти починаєш критикувати мусульман? Може, йому якраз треба посередництво між ним і мусульманами? Я можу йому тут допомогти, тому що у мене з мусульманами дуже добрі відносини. Але категорично неприйнятно втручатися в почуття віруючих. Ми ніколи собі не дозволимо кидати камені в віруючих ", - заявив Лукашенко на зустрічі з митрополитом Мінським і Заславським Веніаміном.

При цьому тут же Лукашенко почав погрожувати головному католику Білорусі, який раніше публічно засудив дії бійців ОМОН, які розганяли білорусів біля одного з головних католицьких соборів Мінська. Після цього Кондрусевичу анулювали білоруський паспорт і заборонили в'їзд в країну.

Нагадаємо, релігійний скандал у Франції виник після вбивства вчителя історії уродженцем Москви чеченського походження. Вбивця відрубав голову педагогу нібито за спробу "принизити пророка Мухаммеда". Макрон посмертно нагородив загиблого педагога орденом Почесного легіону, а жахливий злочин назвав терактом, після чого закликав французьке суспільство до рішучої боротьби проти ісламістського сепаратизму.

Після цього у Франції відбулися атаки терористів. Трьох прихожан храму Нотр-Дам вбили в Ніцці. У Саудівській Аравії терорист напав на охоронця консульства Франції. Макрон назвав те, що сталося, нападом на співгромадян за їх "цінності і смак до свободи".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що між Францією і Туреччиною виник гучний скандал. Після того, як турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган обурився висловлюваннями свого французького колеги Еммануеля Макрона про іслам і відправив його на "лікування психічних розладів", офіційний Париж вирішив відкликати свого посла з Анкари для консультацій. У Єлисейському палаці назвали неприйнятною і обурливою позицію Ердогана, яка небезпечна з усіх точок зору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?