Макрон пішов на радикальні заходи після гучного скандалу з Ердоганом
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон пішов на радикальні заходи після гучного скандалу з Ердоганом

Макрон пішов на радикальні заходи після гучного скандалу з Ердоганом
Джерело:  online.ua

Гучний міжнародний скандал, який виник між Туреччиною і Францією, набирає обертів. Після того, як турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган обурився висловлюваннями свого французького колеги Еммануеля Макрона про іслам і відправив його на "лікування психічних розладів", офіційний Париж вирішив відкликати свого посла з Анкари для консультацій. У Єлисейському палаці назвали неприйнятною і обурливою позицію Ердогана, яка небезпечна з усіх точок зору. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BFM.

"Слова президента Ердогана неприйнятні. Обурливість і грубість - це не метод. Ми вимагаємо, щоб Ердоган змінив свій політичний курс, оскільки він небезпечний з усіх точок зору", - прокоментували скандал в адміністрації президента Франції.

У Єлисейському палаці нагадали, що так і не отримали від президента Туреччини співчуттів після вбивства вчителя в передмісті Парижа, якому відрубав голову уродженець Москви чеченського походження нібито за спробу "принизити пророка Мухаммеда". Відзначається, що Макрон відкликав посла Франції в Анкарі в Париж, що є рідкісним дипломатичним актом. Більш того, таке сталося вперше в історії франко-турецьких дипломатичних відносин.

Нагадаємо, раніше президент Франції охарактеризував іслам як релігію, "яка переживає кризу" в усьому світі. Він сказав, що в грудні уряд представить законопроект про посилення закону 1905 року, який офіційно розділив церкву і державу у Франції. Важливо відзначити, що Макрон також посмертно нагородив загиблого педагога орденом Почесного легіону, а жахливий злочин назвав терактом, після чого закликав французьке суспільство до рішучої боротьби проти ісламістського сепаратизму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ердоган вважає, що президент Франції демонструє неналежне ставлення до мільйонів жителів своєї країни, які сповідують іншу релігію. Президент Туреччини зазначив, що Макрон потребує лікування психічних розладів. Він попередив французьку владу, що кожний подібний прояв ворожості до ісламу є проявом ворожості до Туреччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?