Лукашенко кинув низький і ганебний виклик Макрону - розгорівся резонансний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко кинув низький і ганебний виклик Макрону - розгорівся резонансний скандал

Лукашенко кинув низький і ганебний виклик Макрону - розгорівся резонансний скандал
Джерело:  online.ua

Олександр Лукашенко, який на таємній інавгурації оголосив себе президентом Білорусі та якого не визнає легітимним міжнародне співтовариство, відзначився новим скандальним випадом. На цей раз він почав публічно погрожувати президентові Франції Еммануелю Макрону, який заявив, що Лукашенко повинен піти у відставку після сфальсифікованих виборів і насильства над білорусами при розгонах мирних демонстрацій. Лукашенко низько і ганебно відреагував на цей заклик. Він назвав Макрона незрілим політиком, який мав би піти у відставку ще два роки тому, після того, як на вулиці Парижа тільки почали виходити "жовті жилети". Більш того, Лукашенко зухвало заявив, що Мінськ жестом доброї волі готовий запропонувати себе в якості універсального переговорного майданчика - для мирної передачі Макроном влади будь-якої з вищеназваних груп. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруське держагентство БЕЛТА.

"Перше. Як Президент країни, виходячи з принципів самого пана Макрона (закладених в його заяві-заклику піти у відставку) хочу сказати, що сам Президент Франції, дотримуючись власної логіці, мав би піти у відставку ще два роки тому - коли на вулиці Парижа тільки почали виходити "жовті жилети". Роки йдуть, "жилети" до сих пір на вулицях, пан Макрон на подив теж до сих на посаді, а Франція стала країною, де масові протести стали звичним явищем. Як досвідчений політик - незрілому - хочу порадити панові Макрону поменше дивитися по сторонах, і замість цього зайнятися, нарешті, внутрішніми справами Франції ", - заявив Лукашенко.

Крім того, Лукашенко вважає, що Макрон занадто багато уваги приділяє одному з екскандидатів у президенти Білорусі - дамі. Він пригрозив, що через неї у Макрона можуть виникнути не тільки внутрішні проблеми в країні, але і особисті, сімейні.

"З урахуванням того, що цей екскандидат - дама, французький лідер ризикує до внутрішніх проблем Франції отримати ще й особисті - у себе вдома", - додав Лукашенко.

Нагадаємо, масштабні протести в Білорусі тривають вже майже два місяці. Вони почалися 9 серпня після президентських виборів, результати яких не визнали жителі країни і міжнародне співтовариство. Білоруси вимагають скасувати підсумки виборів, на яких, за даними ЦВК, переміг Лукашенко і результати яких не визнав Євросоюз, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів.

Лукашенко вважає, що за протестної ситуацією в Білорусі стоїть Захід. Тому він раптово перейнявся кількістю навчань НАТО в сусідніх з Білоруссю країнах і доручив перекинути повітряно-десантну бригаду з Вітебська в Гродно - "у зв'язку з напруженою ситуацією на західних кордонах". Крім того, він звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про допомогу. У Кремлі запевнили Лукашенко, що Росія готова надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли на основі принципів Договору про створення Союзної держави, а також в разі необхідності по лінії Організації Договору про колективну безпеку. Також Путін дав Лукашенко кредит в розмірі 1,5 млрд доларів як "політичну підтримку" лідеру сусідньої держави.

Незважаючи на те, що майже весь світ, крім Росії і ще деяких країн, не визнає легітимність Лукашенко, білоруський диктатор 23 вересня влаштував таємну анаугурацію і оголосив себе президентом Білорусі. Жителі країни обурені тим, що відбувається - вони рішуче налаштовані повалити режим Лукашенка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко пригрозив Євросоюзу ударом у відровідь, якщо офіційний Брюссель запровадить санкції проти нього та його оточення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?