Ми це вже проходили - Лукашенко зважився на удар у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми це вже проходили - Лукашенко зважився на удар у відповідь

Ми це вже проходили - Лукашенко зважився на удар у відповідь
Джерело:  online.ua

Країни Євросоюзу, які не визнають легітимність президентства Олександра Лукашенка і вважають вибори в Білорусі сфальсифікованими, готують потужний санкційний удар по режиму білоруського диктатора, який силою захопив владу і оголосив себе президентом Білорусі на таємній інавгурації. Однак, остаточне рішення з цього питання поки так і не прийнято, так як в ЄС не можуть прийти до єдиної думки. Тим часом Лукашенко вже готує удар у відповідь Брюсселю. З цього приводу глава білоруського МЗС Володимир Макей на сесії Генасамблеї ООН виступив з публічними погрозами - він попередив Європу, що санкції чи інші обмежувальні заходи проти Білорусі матимуть зворотний ефект абсолютно для всіх, повідомляє ONLINE.UA.

"Закликаємо наших партнерів проявляти мудрість, стриманість і неупередженість. Втручання в наші внутрішні справи, санкції чи інші обмежувальні заходи проти Білорусі будуть мати зворотний ефект і шкідливі абсолютно для всіх. Це ми вже проходили в минулому", - заявив Макей, відеовиступ якого було показано в залі Генасамблеї.

Макей закликав партнерів Білорусі проявити "стриманість і неупередженість" і "припинити зовнішнє втручання, спрямоване на підрив державного ладу".

"Окремі, які межують з цинізмом, заяви з боку низки наших західних сусідів про нібито турботу про суверенітет Білорусі та її добробут насправді є не чим іншим, як спробами втягнути країну в хаос і анархію, які відкинуть Білорусь в її розвитку на багато років назад" , - додав глава білоруського МЗС.

Як відомо, після виборів в Білорусі, які в ЄС назвали сфальсифікованими, мільйони білорусів по всій країні вже другий місяць виходять на протести. Білоруси вимагають, щоб Лукашенко пішов у відставку і в країні пройшли чесні та демократичні вибори. Але Лукашенко не збирається залишати свій пост. За його наказом силовики силою розганяють активістів, яких піддають побиттю, тортурам, арештам і іншого роду репресіям за їх громадянську позицію.

Країни Євросоюзу обурені насильством в Білорусі, яке влаштував Лукашенко. Глави МЗС ЄС за підсумками засідання в Брюсселі знову підтвердили позицію союзу про невизнання підсумків президентських виборів в Білорусії і намір застосувати санкції щодо білоруських громадян, причетних до фальсифікації підсумків голосування і насильства над учасниками акцій протесту. Прибалтійські країни - Литва, Латвія і Естонія - уже ввели персональні санкції проти режиму Лукашенка. Сполучені Штати, Велика Британія і Канада також планують ввести санкції проти його соратників, причетних до фальсифікації президентських виборів і насильства по відношенню до мирних демонстрантів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда українського лідера Володимира Зеленського б'є на сполох через рішення Олександра Лукашенка співпрацювати з Росією і її главою Володимиром Путіним в питанні врегулювання ситуації в Білорусі, хоча Україна пропонувала посередництво разом з державами Люблінського трикутника - Польщею і Литвою. Це посередництво Лукашенко і Путіна несе великі ризики для України і означає конфронтацію. Тому офіційний Київ зайняв чітку і жорстку позицію, і буде керуватися своїми національними інтересами, такими, як безпека, економіка та права її громадян в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?