Лукашенко назвав події у Білорусі "звичайним заколотом" на користь ЄС і НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко назвав події у Білорусі "звичайним заколотом" на користь ЄС і НАТО

Лукашенко назвав події у Білорусі "звичайним заколотом" на користь ЄС і НАТО
Джерело:  online.ua

Лідер диктаторського режиму Олександр Лукашенко звинуватив сусідні країни — Польщу та Балтію — у намірах зруйнувати Білорусь. Водночас НАТО, як він стверджує, зазіхає на територію республіки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву політика.

За його словами, упродовж 2020 року країна стала жертвою "відвертого втручання у внутрішні справи" шляхом провокації громадського невдоволення. Він обурився пропозиціями щодо зміни влади. законів, соціальних орієнтирів та погрожують санкціями.

"Особливо звертає на себе увагу буквально божевільна поведінка Польщі та країн Балтії проти Білорусі. Ми бачимо, що їх дії забезпечують реалізацію власних інтересів і спрямовані на підвищення своєї значущості в Євросоюзі. І я хочу, щоб про негідну і безсовісну поведінку політиків почули прості люди цих сусідніх з нами країн", - наголосив Лукашенко.

Представники західної влади наразі нібито займаються нав'язуванням подвійних стандартів всьому світу, а от протести, на думку нелегітимного президента - "звичайні заколоти".

Лукашенко також звернув увагу на нарощування військової присутності Сполученими Штатами та НАТО в цілому на західних кордонах ОДКБ. Він закликав до живого саміту країн договору для обговорення ситуації.

Нагадаємо, по всій Білорусі з самого серпня не вщухають масові протести проти режиму Лукашенка, який відповідає на це масовими арештами, спецтехнікою, військами у містах та гумовими кулями.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим Олександра Лукашенка в Білорусі може зіткнутися з новим санкційним ударом з боку Євросоюзу. У федеральному уряді Німеччини передбачають розширення тиску за певних умов. Перш за все йдеться про ігнорування закликів до припинення насильства над людьми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?